Cansız mankeni soymaya çalıştı! İş yeri sahibi hırsızı bavul ile dövdü

İstanbul'un Fatih ilçesinde bir mağazanın önünde bulunan cansız mankenlerden çanta ve şapka çalmak için uğraşan şüphelileri, iş sahibi yakaladı. İş yerinin sahibi, eline aldığı bavul ile şüphelinin kafasını kırdı. O anlar kameralara yansıdı.

16.08.2022-12:28 - (Son Güncelleme: 16.08.2022-13:23)

Dün yaşanılan olayda Fatih Çemberlitaş'ta saat 22.00 sularında gerçekleşti. İddialara göre, yabancı uyruklu olan bir kişi, cadde üzerinde olan mağazanın önünden geçerek önce etrafı gözlemledi. Kısa süre sonra mağazanın önüne gelerek, cansız mankenlerin üstünde bulunan çanta ve şapkaları çalma girişiminde bulundu. Olayı fark eden iş yeri sahibi Ramazan Can, koşarak şüphelinin yanına geldi ve mağazanın önünde duran bavulu eline alıp şüphelinin kafasında kırdı. Kırılan bavulun sapı ile şüpheliyi dövmeye devam etti. Cadde üzerinde dolaşan devriye ekipleri olayı fark edip şüpheliyi gözaltına aldı.

Dövdüğü anlar kameraya yansıdı

Yaşanılan hırsızlık girişimi ile şüphelinin dayak yediği anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. İncelenen görüntülerde, şüpheli mağazanın önünden geçtikten bir süre sonra cansız mankenlerin yanına gelerek üstünde bulunan kıyafetleri çalma girişiminde bulundu. Çalma girişiminin devamında ise iş  yeri sahibi Ramazan Can olay yerine koşarak gelip şüphelinin kafasına bavulla vuruyor.

Tedbir amaçlı valiz ile dövdü

Mağaza sahibi yaşanılan olay ile ilgili şunları söyledi; "Dün gece 22.30 sıralarındaydı. Caddede oturuyordum kardeşlerimin müşterisi vardı içeridelerdi. Baktım buradan bir şahıs geliyor zaten geldi burayı kolaçan etti. Şuradaki tenekelere kadar geldi ben de şüphelendim. Bilerek telefona daldım baktım yine geri döndü bu sefer karanlık yerden gelmeye başladı geldi. Buradan çantayı aldı burada mankenlerimiz var. Birinci mankenden aldı şapkayla çantayı sesimi çıkarmadım bakayım ne yapacak diye. İkinci mankene yöneldi ondan da çantayla şapkayı aldı tabi artık iş çığırından çıktı. Oradan koşarak geldim tedbir amaçlı valizle vurdum. Hırsızdır, elinde bıçak olabilir kendi can güvenliğimi korumak için. Valizi vurduğum gibi kendinden geçti. Ondan sonra biraz hırpaladım sonra polisleri aradım geldi götürdüler. Bu olaylar çok yaşanıyor aynı kişi geçen gün 3 tane montumuzu çalmaya çalışmıştı kardeşim kendisi kovaladı." dedi.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal