Canan Karatay sağlıklı yaşamanın formülünü paylaştı: Her gün 5 adet tüketiyorum

Yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Canan Karatay, birçok kişide görülen reflü ve gastrit için doğal önerilerde bulundu. İşte Canan Karatay’ın reflüye iyi gelen tarifi…

11.05.2022-10:50 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-10:50)

Çağın hastalığı olan obezitenin, ülkemizdeki en büyük düşmanı olan Canan Karatay, sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir vücut için fazla kilodan kaçınılması gerektiğinin altını her fırsatta çiziyor. Son dönemlerde reflü ve gastrit şikayetlerinin giderek arttığını belirten Karatay, bu hastalıklara şifa olacak karışımı paylaştı. 

Canan Karatay’dan reflüye iyi gelen tarif

Beslenmenin en önemli öğünün kahvaltı olduğunu ifade eden Karatay, özellikle kahvaltıda tüketilen zeytin çekirdeğinin oldukça faydalı olduğunun altını çizerek, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zeytinin tam bir doğal şifa kaynağı olduğuna değinen Karatay, ‘’İçi, dışı, yaprağı ile her zerresi faydalı olan zeytin çekirdeklerini de asla çöpe atmamalısınız. Mide ülseri, gastrit, reflü gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı zeytin çekirdeğini ilaç niyetine kullanın’’ dedi. 

Zeytin çekirdeğinin faydaları

Çekirdeği zeytinden daha faydalı!

Açıklamaları ile her daim fark yaratan Karatay, zeytin çekirdeğinin sanıldığının aksine zeytinin kendisinden çok daha faydalı olduğunu belirtti. Birçok kişide görülen sindirim sistemi rahatsızlıklarının çözümünün günde 5 – 6 adet zeytin çekirdeği tüketmekten geçtiğini söyleyen Karatay, zeytin çekirdeğinin kötü kolesterolü dengelemek içinde oldukça önemli olduğunun altını çizdi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal