Çanakkale'de çifte bayram! Gözler 18 Mart tarihine çevrildi: Otellerde boş yer kalmadı

Gözler, Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı olarak nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 18 Mart'ta gerçekleştirilecek açılış törenine çevrildi. Çanakkale'de otellerde boş yer kalmadı.

16.03.2022-09:21 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-11:53)

Çanakkale bu yıl 18 Mart tarihi için çifte bayrama hazırlanıyor. 18 Mart Cuma günü Şehirleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleriyle beraber 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de açılışı gerçekleştirilecek. Tarihi zaferin yıl dönümü ve köprü açılışı dolayısıyla kent genelinde otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Çanakkale, bu yıl 18 Mart'ta tarihi iki etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kentte 18 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri ile 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı dolayısıyla otellerde büyük yoğunluk yaşanıyor.

Otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip köprünün Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yılında hizmete açılmasına tanık olmak isteyen çok sayıda ziyaretçi, 18 Mart haftasında Çanakkale'de konaklamak isteyince yaklaşık 30 bin yatak kapasiteli kentteki oteller ile misafirhanelerin doluluğu yüzde 100'e ulaştı. 

Çanakkale Köprüsü

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Çanakkale Temsilcisi ve Kolin Otel Genel Müdürü Mehmet Hilmi Satar, otellerde boş yer kalmadığını belirterek: "Otellerde yer bulmak imkânsız. Yabancı ülke temsilciliklerinden, büyükelçiliklerden, konsolosluklardan Çanakkale Savaşları'na katılan milletlerin temsilcileri de şehirde olacak. Bir ay öncesinden rezervasyonlar yapıldı." ifadelerini kullandı.

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırıcımlar Derneği (ÇATOD) Başkanı Nilgün Gökser ise bu hafta kentin en yoğun dönemlerinden birini yaşayacağını belirtti. 

5.3 Milyar Euroluk Katkı 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada geçiş süresini 6 dakikaya indirecek projenin ekonomiye de büyük katkı sağlayacağını vurgulamıştı.

Adil Karaismailoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda: "Projenin 1,5 yıl önce açılmasıyla ekonomiye 628 milyon euro katkı sağlanmış olacak.1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun gayrisafi yurt içi hasılaya etkisinin 2 milyar 442 milyon euro, üretime etkisinin ise 5 milyar 362 milyon euro. Dev proje yıllık 118 bin kişiye istihdam sağlayacak." sözlerine yer vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal