Çanakkale Köprüsü hangi yolları bağlıyor? Çanakkale Köprüsünden nasıl geçilir?

Açılışı için 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin beklenmesiyle dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü bugün açılıyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Çanakkale Köprüsün de bir saat sürmesi planlanana feribot yolculuğu altı dakikaya düşürülmesi üzerine karar alındı. Çanakkale Köprüsü nereyi bağlıyor, Çanakkale Köprüsünden nasıl geçilir? İşte, 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

18.03.2022-13:28 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-13:34) Çanakkale Köprüsü hangi yolları bağlıyor? Çanakkale Köprüsünden nasıl geçilir?

Çanakkale Köprüsünün hizmete sunulmasının ardından araştırmalar sıklık kazandı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümünde açılacak olan köprünün hangi yolları bağladığı merak konusu oldu. Çanakkale Köprüsü nereyi nereye bağlıyor, 1915 Köprüsünden nasıl geçilir sorularının yanıtı haberimizde

Çanakkale Köprüsü nereyi bağlıyor? 

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi Tekirdağ'ın Malkara ilçesi ile Çanakkale'nin Lapseki ilçesini birbirine bağlayan ve yaklaşık 5 km'lik 1915Çanakkale Köprüsü'nü de içeren 88 km'lik otoyolu ve 13 km'lik bağlantı yollarını kapsamaktadır.

Çanakkale Köprüsü hangi yolları bağlıyor?

1915 Çanakkale Köprüsü Avrupa yakasında Gelibolu ilçe merkezinin 10 km güneyindeki Sütlüce köyü ile Asya yakasında Lapseki ilçesini birbirine bağlayacak.

Çanakkale Köprüsü'nden kaç dakikada geçilecek? 

Simgelerin köprüsü olarak isimlendirilen, mühendisliğindeki detaylarla öne çıkan "dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü" unvanına sahip 4 bin 608 metre uzunluğundaki 1915 Çanakkale Köprüsü ile iki kıta arasındaki yolculuk süresi 6 dakikaya düşecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal