Can Yaman ne yaptı, neden protesto ediliyor? Can Yaman olayı nedir? Can Yaman neden gündemde?

Disney Plus dün Türkiye’deki yayın hayatına başlarken bu güne özel bir lansman da gerçekleştirildi. Birçok ünlü ismin katılım gösterdiği gece de en çok konuşan isim Can Yaman oldu. Gündem olan olayın ardından birçok kişi Cam Yaman olayının ne olduğunu araştırmaya başladı. İşte Can Yaman olayının detayları…

15.06.2022-12:08 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-12:08) Can Yaman ne yaptı, neden protesto ediliyor? Can Yaman olayı nedir? Can Yaman neden gündemde?

Dün gerçekleştirilen Disney Plus lansmanın da en çok konuşulan isim Can Yaman olurken oyuncunun neden gündemde yer aldığı da merek edildi. Oyunculuk dünyasından birçok ismin yer aldığı gecede muhabirler ve Can Yaman arasında yaşanan olay geceye damga vurdu. İşte Can Yaman olayının detayları…

Can Yaman olayı nedir?

Türkiye’de 14 Haziran günü yayın hayatına başlayan Disney Plus bu güne özel bir lansman düzenledi. Ünlü isimler geceye akın ederken mekan girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Geceye katılan Can Yaman, basın mensuplarından gelen sorulara cevap vermediği için bansın mensupları tarafından protesto edildi. Yaman’ın tavırları karşısında sinirlenen basın mensupları kameralarını indirdi. Daha sonra oyuncunun arkasından bağıran muhabirler "İtalya'nın yıldızı, Türk basınına ihtiyacı mı var?"sözleriyle tepki gösterdi.

Can Yaman Olayı Nedir

İtalya’da yaşayan ve lansman için Türkiye’ye gelen Can Yaman’ın etkinlik girişinde sergilediği tavırlar herkes tarafından tepki çekti. Gazeteciler bu tavırlara sinir olması üzerine Yaman’a tepkilerini gösterdi. Yaman’ı protesto eden basın mensupları, indirerek "İndirin abi, adam İtalya'nın yıldızı, Türk basınına ihtiyacı mı var?"ifadelerini kullandı.

Can Yaman kimdir?

1989 yılının Kasım ayında dünyaya gelen Can Yaman 8 Kasım doğumludur. Hem oyuncu hem de avukat olan Yaman İstanbul’da doğdu. Ailenin tek çocuğu olan Yaman’ın baba tarafı Arnavut kökenlidir. Yugoslavya ve Makedonya göçmeni bir aileden gelen Can Yaman liseyi ise İtalyan Lisesinde okumuştur. Birincilik ile mezun olan Yaman daha sonra Yeditepe Üniversitesinin Hukuk Bölümünden 2012 yılında dereceyle mezun oldu. PriceWaterhouseCoopers adında dünyaca ünlü bir firmada bir yıl boyunca staj yapan Yaman, futbolcu ve teknik direktör Fuat Yaman'ın da yeğenidir. İtalya ve İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşabilen Can Yaman, Cüneyt Sayıl'dan oyunculuk eğitimleri aldı.

Can Yaman Kimdir

Kamere karşına ilk kez 2014 yılında yönetmen koltuğunda Türkan Derya'nın oturduğu, başrollerinde Bennu Yıldırımlar, Selma Ergeç, Timuçin Esen, Sinem Kobal, Fırat Çelik ve Sezai Aydın'ın yer aldığı Gönül İşleri adlı dizi de yer aldı. Ardından 2015-2016 yıllarında çekimleri yapılan İnadına Aşk dizisinde Yalın Aras karakteri ile kamera karşına geçti.

2016-2017 yıllarında TRT1’in sevilen dizisi Hangimiz Sevmedik’te Tarık Çam karakterine hayat verdi. Ardından Star TV’de ekrana gelen yönetmen koltuğunda Çağrı Bayrak'ın oturduğu başrolü Özge Gürel ile paylaştığı Dolunay dizisinde boy gösterdi.

Can Yaman Neden Gündem Oldu

2018-2019 yıllarına geldiğimizde ise Star TV’de yayınlanan sevilen yapımlardan biri olan Erkenci Kuş dizisinde başrol olarak yer aldı. Demet Özdemir’in partneri olduğu dizi de Can Divit karakterine hayat verdi. Ardından daha önce birlikte başrol oynadığı Özge Gürel ile bir dizi daha çeken Can Yaman 2020 yılında FOX TV’de ekrana gelen Bay Yanlış dizinde yer aldı.

2020 yılının Aralık ayında İtalyan bir yapım şirketi olan Luxvide şirketi anlaşma yapan Can Yaman, roman kahramanın anlatıldığı Sandokan dizisi için anlaşmaya vardı. Ardından şirket sahibi Luca Bernabei ile RTL radyosunda açıklama yapan Yaman, yeni dizi için bir anlaşma yaptıklarını açıkladı.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal