Çamlıca Kulesi Ziyaretçilerine Kapılarını Açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan aracılığıyla geçen cumartesi günü açılış töreni gerçekleştirilen Çamlıca Kulesi, bugün ilk konuklarını ağırladı.

01.06.2021-14:54 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-14:54) Çamlıca Kulesi Ziyaretçilerine Kapılarını Açtı

İstanbul'un en yüksek inşası olan Çamlıca Kulesi, tüm ziyaretçilerine kapılarını açtı. Giriş esnasında ziyaretçilerin HES koduna bakıldı, ateşleri ölçüldü.

1 dakika 10 saniyelik asansör yolculuğunun akabinde gelenler da İstanbul'un plakası da olan 34'üncü kata çıktı. Bir takımı pek çok fotoğraf çekilirken, bir takım ziyaretçiler görevlilerden kule ile ilgili bilgi aldı.

Çamlıca Kulesi'nin ilk ziyaretçisi ise Kenan Ayvaz ve ailesi oldu. Ayvaz ailesi, Çamlıca Kulesi'nin seyir terasından İstanbul'un büyüleyici manzarasını seyretti. Ayvaz ailesine, ilk ziyaretçi olmaları sebebiyle Çamlıca Kulesi'nin camdan yapılmış minyatürü verildi.

Kenan Ayvaz, Çamlıca Kulesi'ni gezmek sabah Bolu'dan İstanbul'a geldiklerini ifade ederek, "Bir hafta önce de Almanya'dan gelmiştik. Şu an kelebek gibi uçuyorum. Havadayız, gökyüzünde hissediyorum kendimi. Böyle bir eseri herkesin görmesini isterim. İlk misafir olacağımızı düşünmüyorduk. Oğlum çok gelmek istiyordu ve sabah direkt buraya geldik. İlk ziyaretçi olmak bizim için de sürpriz oldu. Hediye de çok güzel oldu. Ömür boyu bu anı hiç unutmayacağız. Almanya'ya döndüğümde bütün çevreme harika bir eser olduğunu söyleyeceğim" şeklinde konuştu.

PTT Kule AŞ Genel Müdürü Ahmet Selami Söğüt, kulenin, bugün itibariyle ilk konuklarını ağırlamaya başladığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın merkezi İstanbul'umuzun en güzel tepelerinden birinde yer alan eşsiz manzaraya sahip Çamlıca Kule'miz bugün vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapımına 2017 yılında başlanan kulemiz, 29 Mayıs 2021 tarihinde İstanbul'un fethinin 568'inci yıl dönümü gibi anlamlı bir günde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılmış oldu" 

Çamlıca Kulesi Ziyaretçilerine Kavuştu54564

Çamlıca Kulesi'nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın sorumluluğundaki PTT iştiraki olan Kule AŞ aracılığıyla işletmesinin yapıldığını belirten Söğüt, şu açıklamada bulundu:

''İSTANBUL'UN CAZİBE MERKEZLERİNDEN BİRİ HALİNE GELECEK''

"Kulemiz, pandemi koşulları nedeniyle hafta içi sabah 10.00, akşam 21.00 arasında hizmet verecek. Sadece pazar günleri kapalı olacağız. Onun dışındaki bütün günlerde burada misafirlerimizi ağırlıyor olacağız. Kulemiz, zemin altında 4 olmak üzere toplamda 49 kattan oluşmakta. Yapısal yüksekliği zemin üzerinde 369 metre, deniz seviyesinden ise 587 metre yüksekliktedir. Kulemiz ayrıca, 20 dönümlük bir peyzaj ve ağaç alanlarıyla da aynı zamanda tam bir botanik bahçesidir. Kulemiz, sadece seyir terasları ve restoran katlarıyla değil, aslında etkinlikleriyle de İstanbul'un cazibe merkezlerinden biri haline gelecektir.

Vatandaşlarımız için indirimli bilet ve tam bilet olacak şekilde iki tip ücretlendirmemiz var. Tam ücretimiz 60 TL, indirimli ücretimiz ise 30 TL olarak sunulmaktadır. Kulemize ulaşmak isteyen vatandaşlarımız toplu taşıma imkanlarını kullanabilirler. Metrolardan ve değişik güzergahlardan vatandaşlarımızı buraya taşımakla alakalı iki güzergah oluşturduk. Güzergahımızdan bir tanesi, Çamlıca Camisi'nden başlayan güzergahla kulemize ulaşılabiliyor. İkincisi ise Altunizade ve Acıbadem metrodan da vatandaşlarımızı kulemize taşıyor olacağız."

Toplam 30 bin 150 metrekare alan üzerinde inşa edilen Çamlıca Kulesi, deniz seviyesinden 587 metre yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek inşası oldu. İletişim ve yayıncılık çalışmalarını dünya standartlarına ulaştırmayı hedefleyen kule, Türkiye'nin yayıncılık sektöründe "tek verici tesis" modeline geçerek etrafta dağınık durumda olan, hem çevrenin hem de insan sağlığının üzerinde ciddi anlamda olumsuz etkileri olan, elektromanyetik ve görüntü kirliliğine yol açan bütün vericileri bünyesinde topladı.

Eylül 2020 itibariyle asli görevi olan yayıncılık hizmetinin sağlanmaya başlandığı kulede, 100 radyo yayını aynı anda birbirlerinin güçlerini kesmeden, frekansları karışmadan yayın yapabiliyor. Kulede, medya yayıncılık hizmetiyle beraber kablosuz telekomünikasyon operatörlerine altyapı hizmeti de sağlıyor.

Çamlıca Kulesi, esas çalışma alanı olan yayıncılık çalışmasının haricinde sosyal alanlarıyla da ziyaretçilere hizmet sağlıyor. Ziyaretçiler, Çamlıca Kulesi'nin 33. ile 34. katlarındaki seyir teraslarında İstanbul'un panoramik manzarasını seyredilebiliyor, tecrübe alanlarında zaman geçirebiliyor, 39. ile 40. katlarındaki 360 Kule & Restoran'da manzarayla beraber Türk ve dünya mutfağının özel sunumlarından yararlanabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal