Camilerde teravih namazı kılınacak mı? Bu sene teravih namazı camilerde kılınacak mı?

Ramazan ayına sayılı günler kala müslümanlar, iki yıldır pandemiden dolayı evlerde kılınması uygun görülen teravih namazının camilerde kılınıp kılınmayacağını merak ediyor. Camilerde teravih namazı kılınacak mı? sorusu son günlerin en çok yanıtı aranan soru olarak yerini aldı. Peki bu sene teravih namazı camilerde kılınacak mı?

28.03.2022-21:14 - (Son Güncelleme: 28.03.2022-21:14) Camilerde teravih namazı kılınacak mı? Bu sene teravih namazı camilerde kılınacak mı?

Koronavirüs pandemisi çıktıktan sonra alınan tedbirler gereği 2 yıl camilerde teravih namazının kılınmasına izin verilmedi. Ramazan ayının gelmesine birkaç gün kala müslümanlar namaz ibadetlerini tam ve eksiksiz yerine getirmek için Camilerde teravih namazı kılınacak mı? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Bu sene teravih namazı camilerde kılınacak mı?

Bu sene teravih namazı camilerde kılınacak mı?

2022 yılı Ramazan ayı için henüz camilerde teravih namazı kılınıp kılınmayacağıyla ilgili net bir açıklama yapılmadı. Fakat, aşılama oranında istenilen seviyelere gelinmesi ve vaka sayılarında görülen azalmalar nedeniyle bazı tedbirlerin kaldırılmasına ilişkin alınan karar doğrultusunda bu yıl ramazan ayı içinde teravih namazının camilerde kılınması bekleniyor.

Ramazan ayının başlangıcı olan 2 Nisan tarihine bağlayan gece olan 1 Nisan tarihinde ilk teravih namazının kılınacağı bildirilirken yatsı namazı sonrası kılınan bir namaz olan teravih namazı oruç tutulmaya başlanacağı günün bir gün öncesi akşamında başlatılır. 

Bu sene teravih namazı camilerde kılınacak mı?

Teravih namazı nafile bir ibadet olarak kabul edildiği için farz gibi telakki edilmesi de çok doğru karşılanmaz. Bundan dolayı yorgunluk ve zaman bulamama gibi nedenlerle teravih namazının camilerde veya evde 8, 10, 12, 14, 16 yada 18 rekat olarak kılınması durumunda sünnet yerine getirilmiş sayılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal