Çamaşır Yumuşatıcısının İçindeki Tehlike Şok Ediyor!

Çamaşırı yumuşatan ve güzel kokmasını sağlayan bir kimyasal. Peki, sağlığa zararlarını biliyor musunuz? Öyle çok var ki şaşırtıyor.

03.12.2019-09:55 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-12:19)

Çamaşır yumuşatıcısının içindeki kimyasallar kansere sebep oluyor hatta hafıza kaybına kadar gidiyor. Peki, başka ne zararı var?

ÇAMAŞIR YUMUŞATICI ZARARLI MI?

Ambalajı doğru okuduysanız, yumuşatıcının hiç de hoş olmayan birkaç madde barındırdığını fark edeceksiniz. Temiz çamaşırlarınızı bu kimyasallarla yıkamak için tek bir sebep bile yok.

Terpineol: Bu tehlikeli kimyasal baş dönmesi, baş ağrısı, hafıza kaybı ve suratınızdaki uyuşukluk, boynunuzda ve sırtınızda ağrı gibi sağlık problemlerine sebep olabilir.

Benzil asetat: Pankreas kanseri ile alakalı toksik bir kimyasal. Gözlerinizde ve solunum yollarında tahrişe sebep olabilir.

Benzil alkol:  Benzil alkol, merkezi sinir sistemi bozuklukları, baş ağrısı, bulantı, kusma, baş dönmesi ve kan basıncındaki aşırı düşmeler gibi oldukça sayıda sağlık problemine sebep olabilir.

Kloroform: Kloroform kuvvetli bir kanserojen nörotoksindir ve bilinç kaybı, bulantı, baş ağrısı, kusma ve / veya baş dönmesi ve uyuşukluk gibi pek çok sağlık problemine sebep olabilir.

Linalool: Bu solunum sorunlarına ve kas koordinasyon kaybına sebep olduğu bilinen bir yatıştırıcıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal