Çamaşır makinası temizliği nasıl yapılmalı? Çamaşır makinasını temizlemenin kolay yolu

Her eşyanın temizliğe ihtiyaç duyduğu gibi çamaşır makinalarının da temizlenmeye ihtiyacı vardır. Zaman zaman fazla çalışmaktan ve kıyafetlerdeki tozlardan dolayı çamaşır makinaları da kirlenmektedir. Çamaşır makinelerinin temizlemek için de bazı yöntemler vardır. Bu yazımızda çamaşır makinesine temizleye bileceğiniz farklı yöntemleri sizlerle paylaştık.

07.07.2022-16:56 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-16:56) Çamaşır makinası temizliği nasıl yapılmalı? Çamaşır makinasını temizlemenin kolay yolu

Özellikle tozlu ortamlarda çalışan ve kıyafetlerine çamaşır makinesinde yıkayan kişiler çamaşır makinalarının da tozlandığını fark edebilir. Çamaşır makinaları da temizlenmesi gereken bir alet olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle bazı şehirlerdeki suların Kireçli olması makinaların ömrünü de etkilemektedir. Çamaşır makinanızın ve borularının içerisinde oluşan kireç makinaların ömrünü kısaltma. Bu nedenle  çamaşır makinalarının da arada temizlenmesi gerekir

Çamaşır Makinesi Temizlemenin 6 Kolay Yolu

1) Elma Sirkesi ve Su

Giydiğimiz kıyafetlerdeki tozlar ve yünler çamaşır makinalarında toz ve günlerin birikmesine neden olur. Makine içerisindeki lastik contanın kirlenmesi kıyafetlerinde temizlenmesini etkileyecektir .Elma sirkesi ve su ile birlikte çamaşır makinanızı temizleyebilirsiniz. Bunun için şu adımları izleyiniz: 

Aynı oranlarda elma sirkesi ve suyu bir kap içerisinde karıştırın. 

Bu su ile çamaşır makinalarının iç kısımlarını silin.

Daha etkili bir sonuç almak için de bu karışımı makinanın iç kısmına dökerek kısa programda çalıştırmalısınız. 

Bu şekilde sirkeli su boruların içerisindeki kir ve kireci de söküp atacaktır. 

Çamaşır makinanızı daha uzun süre kullanmak için ayda bir kere bu yöntemi uygulayabilirsiniz. 

Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir

2) Beyaz Sirke ve Limon Tuzu

Limon tuzunun kireç çözücü bir etkisi vardı. Özellikle sut ısıtıcılarında görülen kireçlenmeyi de limon tuzu ile giderebilirsiniz. Belirli aralıklarla limon tuzu ve sirke karışımı ile çamaşır makinanızı temizleyebilirsiniz. Bunun için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir: 

Bir kap içerisine 2 yemek kaşığı limon tuzu ve bir bardak beyaz sirke koyarak karıştırınız. 

Limon tuzu eridikten sonra bu karışımı makinanızın iç kısmına ya da deterjan gözüne koyabilirsiniz. 

Ardından sıcak bir ayarda çalıştırdığınız herhangi bir program ile makinanızın temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Bu yöntemi ayda bir kez uygulayabilirsiniz. 

3) Karbonat ve Sirke

Karbonat ve sirke ile birlikte çamaşır makinanızın içerisini temizleyebilirsiniz. Özellikle karbonatın temizlik üzerindeki etkisi gün geçtikçe anlaşılmaktadır. Sirke ve karbonat ile birlikte makinanızın içinde oluşan kireçleri ve tozları da temizleyebilirsiniz. Bunun için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir: 

Bir kap içerisine karbonat ve sirkeyi koyunuz. Bunun için beyaz sirke de tercih edebilirsiniz. 

Elde ettiğiniz bu karışımı makinanızın iç kısmına ya da deterjan koydunuz bölüme koyarak kısa bir programda makinanızı çalıştırın. Ancak seçeceğiniz programı sıcak bir program olmasına dikkat edin.

Çok kirli ve tozlu kıyafetleri yıkadıktan sonra bu işlemi uygulayabilirsiniz. 

4) Bulaşık Makinesi Tableti

Çamaşır makinanızı bulaşık makinesi tabletleri ile de temizleyebilirsiniz. Marketlerde satılan bulaşık makinesi tabletlerinin içerisinde kireç çözücü temizleyici ve parlatıcı özellikler  yer almaktadır. Bu tabletlerin çamaşır makinesinin üzerinde de etkili olduğu görülmüştür. Bunun için yapmanız gereken çamaşır makinanızın iç kısmına bir tablet koyarak sıcak bir programda makineyi çalıştırmaktır. Ancak bu işlemi makinanız boşken yapmanız gerekir. 

Çamaşır Makinesi Nasıl Temizliği Nasıl Yapılır

5) Çamaşır Suyu

Çamaşır makinanızı temizlemek için çamaşır suyu da kullanabilirsin. Çamaşır suyu ile makinanızın hem dışını hem de içine kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Ilık bir bez üzerine birkaç damla çamaşır suyu ekleyerek makinanızın içini silebilirsiniz. Bunun için izleyeceğiniz adımlar şu şekildedir: 

Çamaşır suyu ve Ilık suyu karıştırınız,

Bir bulaşık süngeri ya da bir bez yardımıyla bu su ile tüm makinanızı silebilirsiniz. 

6) Limon

Çamaşır makinesinin uzun süre kapalı kalması durumunda içinde oluşacak kötü kokuyu limon ile önleyebilirsiniz. Son zamanlarda bu koku sizi rahatsız ediyorsa limon sizin derdinizi çözüm olacaktır. Bunun için öncelikle çamaşır makinanızın içini kontrol ederek bir eşya kalıp kalmadığına bakınız.

Daha sonra bir limonu ortadan ikiye keserek çamaşır makinesinin Kazan kısmını güzelce siliniz. Limon artıkları kalmasının bir önemi yoktur. Daha sonra temiz bir suyla silmelisiniz.

Kazan kısmına bu işlemi yaptıktan sonra makinanın lastik kısmına da aynı işlemi uygulayabilirsiniz. Özellikle koku lastik kısımlarda daha yoğun görülmektedir bu yüzden daha çok limon kullanarak kokuyu giderebilirsiniz. 

Deterjan kısmını da limon ile sildikten sonra buraya birazcık limon suyu sıkarak üzerine çamaşır deterjanı koyunuz. 

Daha sonra  makineyi kısa programda çalıştırarak kötü kokunun giderilmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntemi haftalık olarak uygulayabilirsiniz. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal