Çalışma Bakanlığı'ndan Taşeron İşçilere Müjde

Taşeron çalışanlara Çalışma Bakanlığı'nda müjde. Taşeron çalışanların iki senelik maaş zamları, senelik izinleri ve farklı yardımları da belli oldu.

23.04.2018-11:40 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-11:36) Çalışma Bakanlığı'ndan Taşeron İşçilere Müjde

Taşeronda kadroya geçiş işlemleri sonlanan çalışanlara idarelerce fiiliyata geçirilmek üzere, Yüksek Hakem Kurulu tarafından sonuca bağlanan ve 31 Ekim 2020 tarihine kadar fiiliyata dökülecek olan toplu iş sözleşmesinin ücret, mali ve sosyal haklara dair kararları yayımlandı. Buna göre merakla beklenen 2 yıllık maaş zamları, izinler ve eğitim yakacak gibi ek ücretleri sonuçlandı.

TAŞERON İŞÇİYE YÜZDE 4 ZAM CEPTE

Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı Toplu İş Sözleşmesi hükümlerine göre; 1 Ocak ile 30 Haziran 2018 arasında kadroya geçen işçilerin 1 Ocak 2018 tarihinde almakta oldukları günlük çıplak ücretlerine aynı tarihten itibaren yüzde 4 oranında zam yapıldı. Fakat bu süre içinde verilmiş bir zam varsa yüzde 4 oranından hesaba geçirilecek. Temmuz ve aralık ayları arasında ise yine yüzde 4 oranında zam olacak.

TAŞERONA İKRAMİYE NE KADAR?

Taşerondan kadroya geçen çalışanlara 2019 ve 2020 seneleri içinde iki dönemde yüzde 4 oranında olmak koşuluyla toplam yüzde 8 zam yapılacak. Güneş gazetesindeki habere göre, kadroya geçen çalışanlara ocak ve temmuz aylarında 5’er günlük olmak üzere yılda 10 günlük (5x2=10) ücretleri fiyatında ikramiye ödemesi yapılacak. Fakat bu ödeme, kadroya geçen çalışanın çalıştığı zamanın bir seneden az olması durumunda çalışma süresiyle orantılı olarak verilecek.

TAŞERON İŞÇİYE ÇOCUK YARDIMI

Kadroya geçen çalışanlara, üç çocukla sınırlı olmak üzere her bir çocuk için her ay 25 TL yardım parası yapılacak. Çalışanlara yakacak yardımı içinde her ay 30 TL yatırılacak. Kadroya geçen taşeron çalışanlara senede bir kez eylül ayında yatırılmak üzere eğitim seviyesine göre 100 ila 140 lira arası yardım verilecek. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda da 75 lira üceret ödenecek. Kadroya geçen işçilerin evlenmesi ve hanımın doğum yapması durumunda 5 gün, eşi ve çocuğunun ölümü durumunda ise 6 gün ücretli izin verilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal