Çalışanlara müjde! Temmuz'da maaşlarla beraber kıdem tazminatı da artacak! Yüzde 40 artış kapıda

Milyonların heyecanla beklediği Temmuz ayı zamları için geri sayım başladı. Temmuz ayında maaşlara yapılacak zamlarla birlikte kıdem tazminatının tavanı da artacak. Peki, Temmuz'da kıdem tazminatı ne kadar olacak? Detaylar haberimizde...

01.01.1970-00:00 - (Son Güncelleme: 01.01.1970-00:00) Çalışanlara müjde! Temmuz'da maaşlarla beraber kıdem tazminatı da artacak! Yüzde 40 artış kapıda

Milyonların heyecanla beklediği Temmuz zammına sayılı günler kala, kıdem tazminatı tavanında da artış olup olmayacağı araştırılıyor. Yapılan son dakika açıklamasına göre, Temmuz ayında memur maaşlarının yükselişiyle birlikte kıdem tazminatı tavanında da artış yaşanacak. İşte detaylar...

Emekli, memur ve işçilerin gelirlerini yükseltmek amacıyla yapılacak Temmuz zammına sayılı günler kaldı. Temmuz ayı zamlarıyla birlikte çalışanların işten ayrıldıkları zaman aldıkları kıdem tazminatının tavanında da artış yaşanacak.

Aynı iş yerinde 1 yıl çalışmış olan her çalışan kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Fakat, kendi isteğiyle işten ayrılan çalışanlar kıdem tazminatı alamıyor. Ayrıca, istifa eden çalışanların da bazı kriterler doğrultusunda tazminat hakları bulunuyor.

İstifa eden çalışanlar hakkındaki istisnalar 1475 sayılı Kanunun 14. Maddesinde açıkça belirtiliyor. Emeklilik, askerlik, kadınlarda evlilik, emeklilik için yaş dışı koşulları sağlamak yeterli bulunuyor.

 kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak

Kıdem tazminatı ne kadar artacak?

Kıdem tazminatı tavanında Temmuz ayında güncelleme yapılacak. Merkez Bankası piyasa anketi hesaplaması doğrultusunda, memurların toplu sözleşme artışı ile enflasyon farklarıyla beraber zamları %40,25 olacak.

Bu doğrultuda kıdem tazminatının tavanı %40,25'lik yükseliş ile 15.215 TL olacak. 2022 yılı Temmuz ayı itibari ile işten çıkan tüm çalışanlara yeni tavana göre kıdem tazminatı ödemesi yapılacak.

Temmuz'da belirlenecek yeni tavan miktarı 31.12.2022 tarihine dek geçerli olacak.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal