Çalışanlar Dikkat! İstifa Etseniz Bile Tazminat Alabilirsiniz!

Milyonlarca işçi çalışmaya başladığı günden itibaren merak ettiği konulardan kıdem tazminatı. Bilindiği üzere kıdem tazminatı alabilmek için istafa etmemek gerekiyor fakat bazı durumlarda istifa etseniz bile kıdem tazminatı alabilirsiniz.

27.09.2021-15:25 - (Son Güncelleme: 27.09.2021-15:35) Çalışanlar Dikkat! İstifa Etseniz Bile Tazminat Alabilirsiniz!

Çalışanlar işe girdiği andan itibaren kıdem tazminatı ile ilgili soruları merak ediyor. Yasalarımzca kıdem tazminatı alabilmek için istafa etmemek gerekiyor. Fakat bazı durumlarda işte kendiniz ayrılsanız bile kıdem tazminatı alabilirsiniz. 

Kıdem tazminatı milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Çalışanlar işten ayrılırken tazminat ücretlerini topluca almak istiyor. Fakat bu ücreti almanın bazı şartları bulunuyor.

KIDEM TAZMİNATI ALMANIN ŞARTLARI

 Kıdem tazminatı almak için öncelikle en az 1 yıl aynı işyerinde çalışmak lazım. İkincisi de kendi istek ve kusurunuz dışında çıkartılmış olmanız isteniyor. Ama bazı durumlarda işten ayrılmış olsanız bile 1475 sayılı yasanın halen yürürlükte olan 14. maddesine göre emeklilik için ayrılanlar, evliliğinin üzerinden 1 yıl geçmemiş olan kadın sigortalılar, askere gidenler, haklı fesih ile istifa edenler kendi istekleriyle ayrılsalar da kıdem tazminatlarını alıyorlar.

E n önemli istisnalardan birisi de emeklilik için yaşı bekleyenler. Eğer emeklilik için prim ve yılınızı tamamlamışsanız yaşı beklemek için istifa ederek tazminatınızı alabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal