Çalışan emekliye ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatacak? Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödeme tarihleri

Meclis’ten geçerek yasalaşan çalışan emekliye 5000 TL ikramiyenin ne zaman hesaplarda olacağı merak ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından ikramiyelerin ödeneceği tarihi duyurdu. Çalışan emekliye ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatacak? İşte Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödeme tarihleri…

28.12.2023-17:47 - (Son Güncelleme: 28.12.2023-17:47)

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümüne özel olarak emeklilere ödenen 5 bin TL ikramiyeden ilk etapta sadece çalışmayan emekliler faydalanmıştı. Çalışan emeklilerden gelen çağrılar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin lira ödeme imkanından faydalanacak." açıklamasında bulunmuştu.

Çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi Resmi Gazete'de

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan karar ile, çalışan emeklilere de bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilecek. Destekten daha önce kapsam dışı kalan çalışan emeklilerin tamamı faydalanabilecek.

Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye

Çalışan emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Çalışan emeklilere de ikramiye ödeneceği müjdesinin verilmesinin ardından gözler konu hakkında hazırlanacak olan yasal düzenlemeye çevrilmişti. Söz konusu düzenleme Meclis’ten geçerek yasalaştı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Cevaplanmamış tek soru olan ‘’Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye Ne Zaman yatacak?’’ sorusu ise an itibariyle yanıt buldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır." açıklamasında bulundu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal