Çalışan anneye bakıcı parası başvuru şartları nelerdir? Çalışan anne devlet destekleri ve başvuru şartları

Çalışan annelerin sıkça araştırdığı bakıcı parası başvuruları tekrar gündeme geldi. Çalışan annelere bakıcı parası verileceğini açıklayan Aile, Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk projenin kısa sürede yürürlüğe gireceğini belirtti. Peki, çalışan anne bakıcı para başvuru şartları nelerdir? Çalışan anne bakıcı parası ne kadar? İşte bakıcı parası hakkında tüm detaylar haberimizde yer almaktadır

16.05.2022-19:55 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-19:55) Çalışan anneye bakıcı parası başvuru şartları nelerdir? Çalışan anne devlet destekleri ve başvuru şartları

Milyonlarca çalışan annenin merak ettiği bakıcı parası heyecanları arttırdı. Kadın istihdamına destek olarak hayata geçirilecek proje için açıklamalar gelmeye başladı. Öncelikle bahsi geçen proje Ankara, İstanbul ve İzmir'de gerçekleşeceği bildirildi. Çalışan anneye bakıcı parası verilecek olan proje detayları araştırılırken ne kadar olduğu ve başvuru şartları haberimizde yer almaktadır. İşte detaylar...

Çalışan anneye bakıcı parası başvuru nasıl yapılır?

Çalışan annelere bakıcı parası için e-devlet üzerinden başvuru yapılması gerekir. Bunun yanı sıra SGK'nın internet sitesinden de başvuru yapılabilmektedir.

Çalışan anne bakıcı parası başvuru şartları nelerdir?

Çalışan annenin işe kayıt tarihi son bir yıl içerisinde SGK'ya bildirilen kazancın aylık ortalamasının brüt asgari ücreti geçmemesi gerekiyor.

Bakıcılık parası için annenin yaş şartı bulunmamaktadır.

Çalışan anneye bakıcı parası başvuru şartları

Bakıcılık parası için çocuk yaş sınırı kaçtır?

0-60 aylık çocuğu olan ve en 1 yıldır çalışıyor olan anneler yararlanabilir.

650 lira kreş desteği hangi illerde geçerli?

-İstanbul: 3.250

-Ankara: 1.500

-İzmir: 1.500

-Antalya: 1.500

-Bursa: 1.250

-Malatya: 750

-Elazığ: 500

Sigorta şartı var mı?

Çalışan annelerin sigortası olmak zorundadır. Annelerin en geç kesin kayıt tarihinden bir gün önce işverenin yanında 4/A sigortalısı ve tam zamanlı çalışan olmak zorundadır.

İşten ayrılanlara destek sürecek?

Çalışan annelere verilecek bakıcı parasının en merak edilenlerinden olan işten ayrılma durumunda desteğin devam edip etmeyeceği oldu. İşsiz kalan anneler iş aramaya başlayıp çocuğu kreş, anaokulu ya da gündüz bakımevine devam edenler için en fazla 3 ay bu destek devam edecektir.

Yazın destek sürecek mi?

Yaz aylarında desteğin devam edebilmesi için çocuğun kreş, anaokulu ya da gündüz bakımevlerine gönderilmesi gerekmektedir. Çocuğunun yaz okuluna gittiğini belge ile bildiren annelere destek devamlılığı olacaktır.

Çalışan anneye kreş desteği nasıl yapılır?

Bahsi geçen ön proje için başvurular www.sgkkurumsalcocukbakimi.org bu adres üzerinden ya da e-devlete TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak gerçekleşir.

Çalışan anneye bakıcılık parası için çocuk ile annenin aynı evde yaşaması gerekiyor ve bu durum sadece bir çocuk için geçerlidir.

Kreş desteği başvuru şartları nelerdir?

0-60 aylık olan çocukların anaokulu, kreş ve gündüz bakımevlerinde annenin çalıştığı sürece devam etmesi gerekmektedir. Çocuğun kayıtlı olduğu kuruma denetim amaçlı görevliler çocuğun orda olduğuna dair bilgilendirme için gitmektedir. Çocuğun hasta olması ya da başka bir sebep üzerine kuruma devam edememesi halinde annenin proje ofisleri ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Çalışan annenin 30 gün boyunca işverenin SGK üzerinden işlemini yapması gerekmektedir. 30 gün ve üzeri raporlu olunmasında yerel ofislere bildirilmesi gerekmektedir.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal