T.C. kimlik numarası ile şifresiz ve ücretsiz SGK borç sorgulama nasıl yapılır? Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı borç sorgulama ve öğrenme işlemleri

Siz değerli okurlarımız için bu haberimizde hem şifresiz hem de ücretsiz olarak online bir şekilde T.C. kimlik numarası ile Sosyal Güvenlik Kurumu borç sorgulama işlemi yani ( Bağ - kur, Sosyal Sigortalar Kurumu ile Emekli Sandığı ) borç öğrenme işlemlerinin nasıl yapıldığına dair detayları paylaşacağız. İşte o detaylar..

16.05.2022-18:10 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-18:10) T.C. kimlik numarası ile şifresiz ve ücretsiz SGK borç sorgulama nasıl yapılır? Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı borç sorgulama ve öğrenme işlemleri

Bilindiği gibi 1 Ekim 2008 tarihinde Sosyal Sigortalar Kurumu, Bağ - kur ile Emekli Sandığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ile birleştirildi. Kurumların birleşmesine rağmen norm ile uygulamalarda hala farklılıklar yaşanmaktadır. Bu tür yaşanması mümkün olan sıkıntılardan biri de prim veya herhangi bir başka nedenden ötürü Sosyal Güvenlik Kurumu 'na borçlanmak. Bağ - kur 'lu değilseniz ve kendi sigortanızı kendiniz yatırmıyorsanız bile yaşanabilecek sorunlardan dolayı SGK 'ya borçlu olabilirsiniz. Böyle bir sorun ile karşı karşıya kalıp kalmadığınızı ve ileride de faizi ile birlikte yüklü miktarda bir meblağ ile karşılaşmak istemiyorsanız ara sıra '' SGK borç sorgulama '' işlemini yapmanız gerekmektedir. Peki SGK borç sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır. İşte detaylar..

T.C. kimlik numarası ile Sosyal Güvenlik Kurumu borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

3 farklı yöntem sayesinde şifre gerektirmeden Sosyal Güvenlik Kurumu borç sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu yöntemlerden ilki Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamalarından biri olan Web Tahsilat aracı, bir diğeri de E - SGM aracıdır. E - SGM aracının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yanlış sonuçlar vermesi sebebi ile kapatılması sonucunda E - devlet kapısı ile WEB Tahsilat uygulaması dışında Sosyal Güvenlik Kurumu borç öğrenme işlemini yapmak için herhangi bir yol yoktur. Daha önceden Ziraat Bankası da bu hizmeti vatandaşlara veriyordu fakat o da E - SGM aracı gibi sonlandırıldı.

SGK borç sorgulama işlemi nasıl yapılır

Sosyal Güvenlik Kurumu işveren borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu borç öğrenme işlemi işveren kişileri için de epey bir kolaylaştırılmıştır. SGK tarafından varsa mevcut haldeki borç miktarlarını öğrenmek veya primlerinin düzgün bir şekilde yatıp yatmadığı hususunu kontrol etmek isteyen işverenler için geliştirilmiş bir sistemdir. Kurum ile kuruluşların yani işveren kişilerinin Sosyal Güvenlik Kurumu borç sorgulama işlemlerini yapabilmeleri için aşağıda yer alan aracı kullanmaları yeterli olacaktır. Fakat, aşağıda yer alan '' E - Borcu Yoktur '' sorgu aracını kullanabilmek için öncelikle kullanıcı adı ve sistem şifresi ile işyeri şifresi gibi bilgilerin bilinmesi şarttır. Söz konusu olan bu bilgileri almak için de Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüğüne gidip '' E - Borcu Yoktur '' uygulaması için aktivasyon yapmak istediğinizi söylemelisiniz. Sizden Taahhüt Belgesi, Aktivasyon Onay Formu, Başvuru Formu ( Çalışanlara özel ), Başvuru Formu ( işveren kişilerine özel ) belgelerini hazırlamanızı isteyeceklerdir. Aktivasyon işlemlerinizi tamamladığınızda ise ilgili alanda yer alan kutucuklardaki alanları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurup Sosyal Güvenlik Kurumu işveren borç sorgulama işlemlerinizi çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

SGK işveren borç sorgulama işlemi nasıl yapılır

Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu borç sorgulama işlemi denildiğinde alt başlıklarda yer alan ve en önemli konuların başında gelen Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemidir. Genel Sağlık Sigortası, herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için kurulan bir kurumdur. Fakat bu kurum ücretsiz olarak hizmet sunduğu gibi kişilerin gelir seviyelerine göre de belli miktarlarda bir aylık ödeme karşılığında da hizmet verebilmektedir. Primleri yatırılmayan 4A veya 4C 'li olmayan kişiler gelir testi yaptırıp Genel Sağlık Sigortası primlerini yatırmak zorundadırlar. Aksi durumda ise ücretsiz olarak hiçbir şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanamazlar.

Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemleri ise iki farklı yöntem ile yapılmaktadır. Kişi isterse şifre kullanmadan isterse de E- devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile E - devlet kapısına giriş yaparak sorgulama işlemini yapabilir.

SGK genel sağlık sigortası borç sorgulama işlemi nasıl yapılır

Bağ - kur ( 4B ) Sosyal Güvenlik Kurumu borç sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır?

Bağ - kur, Sosyal Sigortalar Kurumu ile Emekli Sandığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ile birleştiği günden itibaren bütün işlemlerinizi Sosyal Güvenlik Kurumu alt yapısında yer alan uygulamalar ile E - devlet kapısı üzerinden de çok kolaylıkla yapabilirsiniz.

Sosyal Sigortalar Kurumu ( 4A ) borç sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır?

Sosyal Sigortalar Kurumu yani 4A borç sorgulama işlemini çok kolay bir şekilde '' www.devlette.com '' internet adresi üzerinden sunmuş olduğumuz araçlar ile hizmetler sayesinde hem şifre olmadan hem de ücretsiz olarak yapabilirsiniz.

SGK borç sorgulama işlemleri

Emekli Sandığı ( 4C ) borç sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır?

Emekli Sandığı yani 4C, memur statüsünde yer alan devlet personellerinin malullük, yaşlılık ile ölüm sigortalarını karşılamak amacı ile 1950 tarihinde faaliyete başlayan tüzel kişiliğe sahip olan bir sosyal güvenlik kurumudur. Bu kuruma mensup olan ve bağlı olan vatandaşların geçmişte de Sosyal Sigortalar Kurumu 'na olan borçları çıkabiliyor ve bu durum ileri tarihlerde aylıklarında kesinti olarak yansıtılmaktadır. Bu gibi durumlar ile karşı karşıya gelememeniz için ilgili sorgu araçları üzerinden borç sorgulama işlemlerinizi bir an önce yaparak durumunuzu kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Bu konu hakkında görüşlerinizi ve sorularınızı bizlere iletebilirsiniz.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal