Çağlayan’daki Adliye saldırısında Can Atalay iddiası!

Çağlayan Adliyesi’ne yapılan silahlı saldırı sonrası bir vatandaş hayatını kaybetmişti. Terör saldırısına ilişkin önemli detaylar ortaya çıkmaya başladı. Can Atalay’a verilen karar yüzünden mahkeme heyetini rehin almayı hedeflediklerini ve böylece yargı mensuplarına gözdağı vermeyi amaçlandığı öğrenildi. İşte detaylar...

14.02.2024-10:47 - (Son Güncelleme: 14.02.2024-17:56)

DHKP/C'li teröristlerin, mahkeme heyetini rehin alıp sosyal medya üzerinden canlı yayın açarak, Can Atalay kararı üzerinden yargı mensuplarına mesaj vermeyi hedefledikleri öğrenildi. Polis kontrol noktasında 6 Şubat'ta Teröristler Emrah Yayla (43) ve Pınar Birkoç (23) tarafından gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin soruşturmada, teröristlerin hedeflerine dair detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Can Atalay kararına gözdağı!

Çağlayanda silahlı saldırı

Sabah gazetesinin haberine göre; Etkisiz hale getirilen teröristlerin, Can Atalay hakkında 18 yıl hapis cezası veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin olduğu, karar üzerinden yargı mensuplarına gözdağı verilmesinin amaçlandığı öğrenildi. Polis memurlarının cesareti ve dikkati üzerine DHKP/C üyesi iki terörist, adliye binası içine giremeden etkisiz hale getirilmişti.

TİP Genel başkanından çağrı!

Çağlayanda silahlı saldırı

Can Atalay’ın kararı gündemde çokça değerlendirilmişti. Kararın onanmasının ardından Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik karar, TBMM Genel Kurulu'nda geçtiğimiz günlerde okunmuştu. Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi üzerine ise TİP Genel Başkanı Erkan Baş sosyal medya hesabından, "Can Atalay'ın milletvekilliğini düşürmek 'Ben bu ülkenin Anayasa ve kanunlarını tanımıyorum, aklıma ne eserse onu yaparım' demektir. Bunu karşılıksız bırakmayacağız. Darbecilere karşı ülkemize sahip çıkmak için tüm yurtta sokağa çıkıyoruz. Tüm yurttaşlarımızı davet ediyoruz" sözlerine yer vermişti.

Hedeflerinde yargı mensupları vardı!

Dikkat çeken bu çağrıdan 6 gün sonra söz konusu terör saldırısı gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından yapılan genel değerlendirmelere göre, terör örgütü DHKP/ C'nin Can Atalay kararı, üzerinden gözdağı vermek için bu saldırıyı düzenlemiş olabileceği, saldırının başarıyla sonuçlanması durumunda mahkeme heyetinin rehin alınarak sosyal medya hesabından canlı yayın yapılıp yargı mensuplarına gözdağı verilmesinin amaçlandığı değerlendiriliyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal