C49 Kanser Nedir?

C49 kanser nedir? Tıptaki adı C49 olan kanser türü, farklı birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır. Buna dair tüm detayları ve tedavi yöntemlerini haberimizde bulabilirsiniz.

09.06.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-14:12) C49 Kanser Nedir?

C49 kanser nedir? Tıptaki adı C49 olan kanser türü, farklı birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır. Buna dair tüm detayları ve tedavi yöntemlerini haberimizde bulabilirsiniz.

C49 Kanser Ne Anlama Geliyor?

C49 kanser; sarkom yumuşak doku kanseri olarak bilinen ve tam 70 türü olan bir hastalıktır. Bunun ortaya çıkması, vücudun herhangi bir yerinde olabilir. Bağ doku ya da kemiklerde görülmesi mümkündür. Aynı zamanda kan damarı, eklemlerin iç kısmı, tendon, sinirlere de saldırabilir.

C49 Kanser Belirtileri Nelerdir?

C49 kanser nedir: Hem kalıtsal hem de virüs temaslı olarak ortaya çıkan bu hastalığın belirtileri şöyledir;

  • En sık görülen belirtilerin başında kilo kaybı gelir.
  • Bunun yanı sıra karın ağrısı şikayeti, bu hastalığa yakalanmış olan kişilerde çok fazla görülür.
  • C49 kanser belirtileri içinde kemik ağrısı öne çıkar. Dokunma aktivitesi olmadan kemiklerinin ağrıdığını söyleyen birçok hasta vardır.
  • Özellikle vücudun farklı yerlerinde ortaya çıkan şişlik de bu hastalığın en dikkat çekici belirtileri içinde yer alır. Dokunulduğu zaman bunu hissetmek mümkündür. Bazı kişilerde ağrılı bir kısmında ise ağrısız bir biçimde görülür.
  • Aynı zamanda çok küçük yaralanma durumlarında dahi kemiklerin kırılması bu hastalığın en bilinen belirtileri içindedir.

C49 Kanserinde Risk Faktörleri Nelerdir?

  • C49 kanseri risk faktörleri içinde öne çıkan şey kalıtsal olarak tanımlanan sendromlardır. Yani aileden gelen ve genetik olan durumlardan dolayı bu sorun ortaya çıkabilir.
  • Herpes virüs 8 ismindeki virüsten dolayı, bağışıklık sistemi zayıfladığı vakit bu kanser riskinin görülme sıklığında genellik bir artış vardır.
  • Lenfödem yani kronik şişlik, risk oluşturan daha farklı bir faktördür.
  • Daha önceden kanser tedavisi görmüş ve bu sırada radyoterapi almış olanlarda bu hastalığın çok sık görüldüğü ifade edilir.

C49 Kanserinde Teşhis Nasıl Koyulur?

C49 kanser teşhisi birden çok aşamadan oluşan bir sürecin sonrasında söz konusudur. Bunlar şöyledir;

  • İlk olarak doktor tarafından fiziki muayene yapılır.
  • Özellikle bazı fiziksel durumların ortaya çıkıp çıkmadığına bakılır.
  • Bunun ardından değişik görüntüleme yöntemleri devreye girer. Özellikle MRI bu konuda kesin bir fikir sahibi olmak için çok sık kullanılır.
  • Doku örneği almak ise genellikle en son aşama olarak dikkat çeker. Buna biyopsi adı verilir ve klinikte bunun incelenmesi şarttır.

C49 Kanserinin Tedavisi Nasıldır?

C49 kanser nedir: Yumuşak dokularda ortaya çıkan ve erken teşhis edilmesi durumunda tedavi edilen bu hastalıkla mücadelede birçok farklı yöntem söz konusu. En temel amaç kansere sahip olan hücrelerin çıkarılmasıdır. Zaman zaman yayılma durumuna göre bacak veya kolun ampüte edilmesi uygulanabilir. Ayrıca radyoterapi sistemi de tercih edilir. Hastanın bu sorundan kurtulabilmesi için ablaasyon olarak bilinen bir terapi yöntemi de vardır. Yani kanserli olan hücrelerin dondurulması sağlanır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal