Kanser Hastası Bal Yiyebilir mi?

Her derde deva olan bal, kanser hastaları için de gündem. Başta herkesin ilk sorusu kanser hastası bal yiyebilir mi oluyor. Faydaları neler merak ediliyor. Neyse ki sizler için tüm bu sorulara yanıt verdik. Merak ettikleriniz haberimizde.

09.06.2020-14:11 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-14:09) Kanser Hastası Bal Yiyebilir mi?

Her derde deva olan bal, kanser hastaları için de gündem. Başta herkesin ilk sorusu kanser hastası bal yiyebilir mi oluyor. Faydaları neler merak ediliyor. Neyse ki sizler için tüm bu sorulara yanıt verdik. Merak ettikleriniz haberimizde.

Bal Kansere İyi Gelir Mi?

İlk etapta balın kansere iyi gelip gelmediği merak konusu haline geldi. Ve uzmanlar tarafından bu konuya açıklık getirildi. Balın faydalarını kanser hücreleri üzerinden de gösterdiği kanıtlandı. Şöyle ki:

-Bölünme: Kanser hücrelerinin hızlı bir şekilde bölünmesi ve çoğalması söz konusudur. Bu duruma engel olan yiyecekler mevcut. Örneğin bal, bölünmenin durdurulması adına sık sık tüketilen yiyecekler arasında.

-Gelişim: Kanserin gelişmesini bal ile önlemek mümkün. Bunun için tedavi sürecinde bal tüketilmesi tavsiye edilir. Özellikle de içeriğinde ki zengin besin değerlerinden dolayı çiçek balı tercihinde bulunmanız gerekir.

-Etkiler: Balın kansere iyi gelen çeşitli değerleri mevcut. Mesela fenolik bunlar arasında. Arkasından ise flavanoid geliyor. Bileşikler kanser hücrelerinin önlenmesini sağlar. Doğal bal tüketenler bu etkileri görebilir. Antikor salınımı güçlü olan bal sayesinde hücrelerin çoğalması engellenir.

Bal Hangi Kanser Türlerini Etkiler

Kanser hastaları bal yiyebilir mi sorusuna karşılık türleri ile birlikte ele alınması dikkatlerden kaçmıyor. Öyle ki uzmanlar kanser türleri üzerine balı denetlemiş ve bu yolla sonuç almıştır. Örnek vermek gerekirse:

  • Karaciğer kanser hücrelerine karşı etkili olduğu ifade edilmiştir.
  • Çiçek balının kolorektal kansere iyi geldiği kanıtlanmıştır.
  • Prostat kanseri de yine bunlar arasında boy gösterir.

Tüm bu araştırmaların hayvanlar üzerinde yapıldığını baştan belirtmek gerek. Ve hayvanlarda ki kanser hücrelerinde ciddi sonuçlar elde edilmiştir. Bu sonuçlara karşılık balın tavsiye edildiğini unutmamak gerekir. Özellikle de:

  • Kanser hücrelerinin çoğalmasına engel olmakta.
  • Bazı kanser hücrelerinin ölmesini sağlamaktadır.

Kanser hastaları yeme – içme alışkanlıklarını bu tespitler üzerine değiştirmelidir. Yani kansere iyi gelen yiyecekler nelerdir göz önünde bulundurmalı. Nitekim baldan ziyade besin değerleri ile öne çıkan pek çok yiyecek bulunuyor. Mesela turp ile soğan bunlar arasında başı çekmiştir.

Kanser Hastaları Neler Tüketmeli?

Kansere iyi gelen yiyecekler uzmanların sıkı araştırmaları neticesinde ele alınmıştır. Mesela siyah üzümün bir hayli iyi geldiği bilinir. Arkasından gelenler de:

  • Balık ile ıspanak öğünleriniz arasında olmalıdır.
  • Pancar ile soya fasulyesi de olmazda olmazlar arasında.
  • Gün içerisinde yeşil çay tüketmeyi de ihmal etmemek gerekir.

Kanser hastası bal yiyebilir mi sorusuna karşılık tüm bu yiyecekler ve içecekler gözler önüne serilir. Örneğin doğal domatesin yine faydalı besin değerlerine sahip olduğunu belirtmek gerek. Akabinde zeytinyağı da gelir. Kemoterapi gören hastalara öğün programları hazırlanır. Ve bu tarz faydalı yiyecekler hepsinde boy gösterir. Aynı zamanda gün içerisinde sık sık sıvı tüketmek gerekir. Örneğin en az 3 litre kadar su tüketmeniz önem arz ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal