Bylock'un Lisans Sahibi David Keynes'in, Haziran Ayında Geldiği İstanbul Havalimanı'nda Tutuklandığı Ortaya Çıktı

İstanbul Havalimanı'na gelerek kendiliğinden teslim olan David Keynes, ekipler tarafından gözaltına alındı. David Keynes’in, gönderildiği hakimlik tarafından tutuklandığı tespit edildi.

28.07.2021-10:50 - (Son Güncelleme: 28.07.2021-11:19) Bylock'un Lisans Sahibi David Keynes'in, Haziran Ayında Geldiği İstanbul Havalimanı'nda Tutuklandığı Ortaya Çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dahilinde Bylock'un lisans sahibi David Keynes hakkında 17 Aralık 2020 tarihinde yakalama emri çıkartıldı.

FETÖ ile iltisakı sebebiyle kapatılan Bank Asya'da hesabı bulunan David Keynes'in avukatı tarafınca 4 Mart 2021 tarihinde verilen dilekçede, ABD'de vatandaşlık alarak Alpaslan Demir olan ismini David Keynes olarak değiştiren ve FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'un patentinin kendisine ait olduğunu iddia eden Keynes'in Türkiye'ye gelerek etkin pişmanlık hükümleri kapsamında beyanda bulunmak istediği duyuruldu.

TESLİM OLDU, TUTUKLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile avukatı aracılığıyla yapılan ikna görüşmeleri sonunda 9 Haziran saat 10.20 sıralarında İstanbul Havalimanı'na gelerek kendiliğinden teslim olan David Keynes, ekipler tarafından gözaltına alınmıştı.

David Keynes’in, gönderildiği hakimlik tarafından tutuklandığı tespit edildi.

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi David Keynes'in 9 Haziran tarihinde İstanbul'a gelerek teslim olduğu ve gönderildiği hakimlik tarafından da tutuklandığı tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülen soruşturma kapsamında Keynes hakkında 17 Aralık 2020 tarihinde yakalama emri çıkartıldı.

Darbeci FETÖ ile iltisakı sebebiyle kapatılan Bank Asya'da hesabı bulunan David Keynes'in avukatı aracılığıyla 4 Mart 2021 tarihinde verilen dilekçede, Keynes'in Türkiye'ye gelerek etkin pişmanlık hükümleri kapsamında beyanda bulunmak istediği ifade edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile avukatı aracılığıyla yapılan ikna görüşmeleri sonunda 9 Haziran saat 10.20 sıralarında İstanbul Havalimanı'na gelerek kendiliğinden teslim olan David Keynes, burada gözaltına alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal