Enerjide Müjdeli Bekleyiş! Bugün Yeni Bir Adım Daha Atılacak

Türkiye, Karadeniz'de keşfettiği 540 milyar metreküp doğal gaz için tarihi adımlardan birini daha bugün gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan törene video konferans ile katılıp önemli açıklamalarda bulunacak.

28.07.2021-10:31 - (Son Güncelleme: 28.07.2021-12:22) Enerjide Müjdeli Bekleyiş! Bugün Yeni Bir Adım Daha Atılacak

Türkiye enerji alanında ki başarısına hız kesmeden devam ediyor. Kanuni Sondaj Gemisi'nde Karadeniz gazının ilk yakma töreni bugün yapılacak. Karadeniz'deki 540 milyar metreküpe ulaşan doğal gaz keşfinde bugün yeni bir adım daha atılıyor. 2023 yılında vatandaşın kullanımına sunulması beklenen Karadeniz gazı için çalışmalar sürüyor. Doğal gaz ithalatını ciddi miktarda azaltacak ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak gazın ilk yakma testi yapılacak.

REİS’TEN DOĞALGAZ MÜJDESİ

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde geçen yıl 21 Ağustos'ta yapılan toplantıda, Türkiye'nin, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Fatih sondaj gemimiz, 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 kuyusundaki sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda.’ açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ’TOPLAM DOĞALGAZ REZERVİ 405 MİLYAR METREKÜP’

Erdoğan, geçen yıl 17 Ekim'de ziyaret gerçekleştirdiği Fatih sondaj gemisinde yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, ‘Test, analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi. Böylece Sakarya sahasının Tuna-1 bölgesindeki toplam doğal gaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpü buldu.’ ifadelerini kullandı.

KARADENİZ'DEKİ TOPLAM GAZ KEŞFİ 540 MİLYAR METREKÜP

Zonguldak temasları kapsamında 4 Haziran'da Filyos Limanı Açılışı ve Doğalgaz İşleme Tesisleri Temel Atma Töreni'ne katılan Başkan Erdoğan, burada da yeni doğal gaz keşfini bildirdi.

Erdoğan, Fatih sondaj gemisinin Sakarya Gaz Sahası'ndaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptığını açıkladı. Böylece Türkiye'nin Karadeniz'deki toplam gaz keşfi, 540 milyar metreküpe ulaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal