Buz Adası nerede, açıldı mı? Buz Adası ücretli mi? Avrupa’nın en büyük buz pisti Buz Adası açıldı

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük buz pisti Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İstanbul’da açıldı. Buz Adası adı verilen buz pisti hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Buz Adası nerede, açıldı mı? Buz Adası ücretli mi? İşte soruların cevapları...

14.10.2022-17:20 - (Son Güncelleme: 14.10.2022-17:20) Buz Adası nerede, açıldı mı? Buz Adası ücretli mi? Avrupa’nın en büyük buz pisti Buz Adası açıldı

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük buz pisti Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı. 14 Ekim 2022’den itibaren hizmete giren Buz Adası’nın açılışı milyonlarca vatandaşın gündemini meşgul ederken, Buz Adası adı verilen buz pisti hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Buz Adası nerede, açıldı mı? Buz Adası ücretli mi?

Buz Adası nerede, açıldı mı?

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük buz pisti olan Buz Adası, 14 Ekim 2022 Cuma günü İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı.

Buz Adası

Buz Adası ücretli mi?

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Buz Adası’nın açılış töreninde pistin özelliklerinden bahsetti. İşte Arısoy’un açıklamaları:

‘’Zeytinburnu Buz Adası 2 adet bin 800 metrekare olimpik büyüklükte buz pistine sahip. Tesis aynı zamanda 2 bin 400 kişilik tribün kapasitesinde. Buz Adası'nda sadece buz sporları yapılmıyor. Aynı zamanda tesis içerisinde Bilim Zeytinburnumuz faaliyet gösteriyor. Orada 5 ayrı atölye çalışması yapılıyor. Bütün çocuklarımız oraya gidiyor. Zeytinburnu'ndan başlayan millet kıraathanelerinin bir uygulaması da yine orada var. Ayrıca Zeytinburnu'ndaki kadınlarımız için ücretsiz olarak hizmet veren fitness ve pilates salonları var.” 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal