Büyükelçilere Türkiye'deki Turizmin Güvenliği Anlatıldı

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Çorabatır, 2020'de başlatılan ve daimi hale getirilmek istenen Güvenli Turizm Sertifika Programının dünyaya örnek olduğunu dile getirdi.

27.05.2021-12:31 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-12:31) Büyükelçilere Türkiye'deki Turizmin Güvenliği Anlatıldı

Türkiye'de turizm sektöründe koronavirüs salgınına (Kovid-19) karşı alınan etkili tedbirleri ve turizmin güvenli durumunu göstermek için, içlerinde Almanya, Kazakistan, Ukrayna, Azerbaycan'ın da olduğu 89 ülkeden uluslararası misyon yetkilileri 22 Mayıs tarihinde Antalya'da konuk edildi.

2 günlük program çerçevesinde yabancı misafirler hem turistik geziye katılım sağladı hem de turizm işletmelerindeki önlemlerini yerinde gördü.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Kültür ve Turizm Bakanlığının liderliğinde ve bütün paydaşların katılımı ile oluşturula Güvenli Turizm Sertifika Programı'nı anlatmak için 2 senedir yerinde tanıtım faaliyetleri yapıldığını dile getirdi.

Bu faaliyetlerin oldukça başarılı olduğunun altını çizen Çorabatır, büyükelçilerin, uygulamaları bizzat deneyimleyerek, gördüklerini, kendi ülkelerine geri döndüklerinde de bunu daha rahat bir şekilde anlattıklarını belirtti.

2020'deki faaliyete hemen hemen 60 büyükelçinin katıldığını, 2021'de de bu rakamın 89 olduğunu söyleyen Çorabatır, şu açıklamada bulundu:

"İlk geçen yıl başlattığımız Güvenli Turizm Sertifika Programı, her anlamıyla dünyaya örnek oldu. Büyükelçilerle, iki gün boyunca yaptığımız görüşmelerde tek sordukları bu alandaki kriterler oldu. Bu çok önemli. Programla belirlenen kriterler sadece otelleri kapsamıyor, konaklamadan restorana, havalimanlarına, taşımacılığa, tedarikçilere turizm alanındaki tüm sektörleri kapsıyor. Aşılanma oranları arttığı, vaka sayıları daha da düştüğü takdirde aldığımız tedbirler, turizmcilere Bodrum'dan, Marmaris'ten Diyarbakır'a, Trabzon'a kadar Türkiye'nin her bir noktasında çok büyük avantaj sağlayacaktır."

Çorabatır, hem Kültür ve Turizm Bakanlığı, hem de Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla da Türkiye'ye konuk gönderen ülkelerle alakalı müzakerelerin sürdüğünü, ülkede yapılan güvenli turizmin anlatıldığını belirtti.

Bir taraftan Türkiye'deki yabancı misyonlara yerinde anlatımların olduğunu, bir taraftan da bakanlıklar aracılığıyla ülkelere yönelik ziyaretler yapıldığını belirten Çorabatır, "Otelciler olarak Güvenli Turizm Sertifikası programı ve personelimizle yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlamaya hazırız. Sadece bizim hazır olmamız yeterli değil, diğer ülkelerde de vakaların düşerek normalleşmenin başlaması gerekiyor. Bizim için öncelik insan sağlığı. Vakaların düşmesi, aşılanma oranının yüksek seviyelere çıkması turizmde hızlıca geri dönmemizi sağlayacaktır." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal