Burun tıkanıklığı ve hapşırık şikayetiyle doktora gitti: Öğrendiği gerçek karşısında neye uğradığını şaşırdı

Burun tıkanıklığı ve hapşırık şikayeti ile hastaneye giden hastanın burnundan çıkan şey, herkesi şaşkına çevirdi. Hastaya müdahale eden doktorun yaptığı açıklama dikkat çekti. İşte detaylar…

14.09.2022-14:56 - (Son Güncelleme: 14.09.2022-15:08)

Konya’da yaşanan olay duyanları hayrete düşürdü. Burun tıkanıklığı ve hapşırık şikayeti ile hastaneye giden hastanın, burnundan öyle bir şey çıktı ki kimse gördüklerine inanamadı. Daha önce de doktora giden ancak kullandığı ilaçlara rağmen burun tıkanıklığı ve hapşırma sorunundan kurtulamayan hasta, Konya’da gitti hastaneden öğrendikleri ile hayatının şokunu yaşadı. 

Burun tıkanıklığı yüzünden doktora gitti, hayatının şokunu yaşadı

Daha önce gittiği doktorlardan şifa bulamayan hasta, Konya hastanesinde görev yapan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Kayhan Öztürk'e başvurdu. Bir süredir burun tıkanıklığı ve hapşırma sorunu yaşayan ve birçok doktora giden, ilaç tedavi uygulanan hasta, yaşadığı şikayetlerin geçmemesi ile Prof. Dr. Kayhan Öztürk'e muayeneye geldi. Hastaları muayene eden Öztürk, birinin burnundan 3, diğerinin burnundan 1 larva çıkardı.

Burnundan kurtcuk çıktı

Burnundan kurtçuk çıktı

Prof. Dr. Kayhan Öztürk, yaptığı açıklamada, halk arasında kurt ya da kurtçuk olarak adlandırılan larvaların sinek yumurtasıyla bulaştığını söyledi. Larvaların burna ya da göze yerleştiğini ifade eden Öztürk, sinüsler içerisinde saklanan larvaların burun içerisinde gezinerek alerjik şikayetlere neden olabildiğini belirtti. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal