Burun Çevresinde Çıkan Sivilceler Hastalık Habercisi

Burun çevresinde çıkan sivilceleri hafife alıyor olabiliriz ancak bu sivilceler felç ve ölümle sonuçlanan ciddi durumlardır. Peki, burun çevresinde neden sivilce çıkar? Burun çevresinde çıkan sivilce neyin belirtisi? Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

15.07.2020-08:33 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-08:31) Burun Çevresinde Çıkan Sivilceler Hastalık Habercisi

Özellikle burun çevrenizde sivilce çıkıyorsa bu yanlış kozmetik uygulamaların habercisi olabilir. Ancak burun bölgesinde çıkan sivilcenin kalp ile bağlantılı olduğunu da unutmamak gerekir. Bu nedenle bu bölgede sivilcesi bulunan kişilerin enerji içecekleri, aşırı şekerli ve aşırı tuzlu yiyeceklerden kaçınması gerekir. Bunun yerine meyve ve sebze ağırlıklı besinler tüketerek bu sorunun giderilmesine yardımcı olabilirler.

BURUN ÇEVRESİ ÖLÜM ÜÇGENİ OLARAK ADLANDIRILIYOR

Doktorlar için burun çevresi önemli bir bölge. Öyle ki bu bölgeyi 'ölüm üçgeni' olarak adlandırıyorlar. Bunun nedeni ise burun çevresinde kan damarlarının toplardamarlarla birleşiyor olması. Bu bölgede görülen enfeksiyon şiddetli baş ağrısı, görme kaybı, felç hatta ölümle sonuçlanabiliyor. Bu tablo ile karşılaşmamak için yapılması gereken en önemli şey burun çevresinde çıkan sivilceleri sıkmamaktır. Çünkü sıkılan her sivilcedeki bakteri kan dolaşımına karışarak telafisi zor bir hastalığa yol açabilir.

BURUN ÇEVRESİNDE ÇIKAN SİVİLCİLER NASIL GİDERİLİR?

Burun çevresinde çok sık acılı ve ağrıya neden olan sivilce çıkıyorsa bir dermatologdan yardım almalısınız. Ancak arada bir çıkan acısız sivilceler çıkıyor ve bu sivilcelerden kurtulmak istiyorsanız ilk olarak yapmanız gereken yine sivilceleri sıkmamaktır. Daha sonra bu bölgede kullanabileceğiniz sivilce söndürücü kozmetik ürünler kullanabilirsiniz. Aynı zamanda uygulayabileceğiniz doğal bir kaç yöntemde bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir;

Çay Ağacı Yağı, burun bölgesi için yaygın kullanılan doğal bir üründür. Sivilceli bölgeye birkaç damla bu yağdan sürüp yaklaşık 10 dakika bekleyin ve su ile durulayın.

Limon Suyu, başka bir doğal çözüm yoludur. Ortadan ikiye böldüğünüz bir limonunun suyunu sıkıp sivilceli bölgenize sürün ve 10-15 dakika bekletin. Daha sonra su ile durulayın.

Buz, sivilce söndürmede en etkili yöntemlerden biridir. Temiz bir kalıp buzu bez bir parçanın içerisine koyup 20 dakika boyunca sivilceli bölgeye dokundurun. Sivilcenizin indiğini göreceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal