Burun Akıntısına Ne İyi Gelir?

Burun akıntısına ne iyi gelir? Burun akıntısı her insanın başına gelebilecek son derece hoş olmayan bir rahatsızlıktır. Hem hastalık belirtisi hem de rahatsızlığın bizzat kendisidir. Peki burun akıntısından nasıl kurtuluruz? İşte cevabı...

09.06.2020-14:08 - (Son Güncelleme: 11.10.2021-15:40)

Burun akıntısına ne iyi gelir? Burun akıntısı her insanın başına gelebilecek son derece hoş olmayan bir rahatsızlıktır. Hem hastalık belirtisi hem de rahatsızlığın bizzat kendisidir. Bundan dolayı farklı yöntemler üzerinden bu sorunu ortadan kaldırmak mümkündür. İşte bunların neler olduğun hemen haberimizden öğrenebilirsiniz.

BURUN AKINTISINA NE İYİ GELİR?

Burun akıntısı; farklı nedenlerden dolayı burnun çok aşırı bir biçimde boşalması demektir. Genellikle berrak renge sahip olan bir sıvı söz konusudur. Bunun akışkan olması kişiyi her daim zorda bırakır. Hem tıbbi hem de bitkisel yollarla bunu çözmek mümkündür. Peki burun akıntısı neden olur?

Burun akıntısının nedenleri şöyledir;

-Her türlü alerjiden dolayı burun akıntısı sorunu ortaya çıkabilir. Toz, güneş ve polen bunun en bilinen örnekleridir.

-En bilinen neden ise soğuk algınlığıdır.

-Bunun yanı sıra havadaki birtakım virüsleri de unutmamak lazım.

-Tüm bunlara ek olarak mevsim geçişleri, gebelik dönem, burun kemiğinde ortaya çıkan birtakım eğrilikler de buna neden olur.

Burun akıntısına ne iyi gelir?

Burun Akıntısına İyi Gelen Bitkisel Çözümler

Burun akıntısına; Sarımsak ile akıntıya bir an önce son vermek mümkün. Bunu özellikle çiğ bir biçimde yemek kısa süre içinde sonuç almanızı sağlar. Böylelikle akıntı biter. Daha farklı bir tüketim yolu da mevcuttur. Sarımsakları bir bardak suyun içine koyun. Toplamda 3 diş olması gerekir. Ardından bunu kaynatın. Karışımın dikkatli bir biçimde süzülmesi şarttır. İçine bir miktar bal ekledikten sonra afiyetle tüketin.

Burun akıntısının sonlanması için kullanılan bir diğer doğal ürün ise zencefildir. İnsan sağlığı için tam anlamıyla bir mucize olan bu bitkili yemek mümkündür. Ancak öncesinde belli miktarda bir tuzu üstüne serpmek gerekiyor. Bunun yanı sıra daha farklı bir şekilde de tüketimi mümkündür. O da çay olarak demlemek ve içmektir.

Burun akıntısına iyi gelen doğal çözümler

Burun akıntısına getirilecek olan bir diğer çözüm ise hardal yağıdır. Özellikle mikroplara karşı çok iyi bir biçimde savaşması en bilinen özellikleri içinde yer alır. Çok fazla olmamak şartıyla hardal yağını ısıtarak başlayın. Bunun ardından hemen damlalık içine koyun. Gün içinde bunu en az iki kere olacak şekilde burun içine damlatmanız yeterli olacaktır. Böylelikle burun akıntısının sona erdiğini fark edeceksiniz.

Zerdeçal ile buruna akıntısına karşı çok iyi bir biçimde mücadele edebilirsiniz. Doğal olan bu bitkinin içinde antitoksik ve antiviral olan birçok farklı madde yer almakta. Kullanımı konusunda değişik birçok form var. Özelikle süt içine konulduğunda son derece lezzetli bir hal alır ve böylelikle tüketimi daha kolay olacaktır.

Burun akıntısına ne iyi gelir: Okaliptus yağının akıntıyı çok kısa bir süre içinde kesmesi mümkün. Özellikle bunu koklamak yeterli. Böylelikle akıntının son bulması çok zor olmaz. Kesinlikle yağının damlatılması ve ardından koklanması önerilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal