Bursa'da Vatandaşları İsyan Ettiren Çamurlu Şebeke Suyu

Bursa'nın İnegöl İlçesine bağlı Osmaniye köyü, Eskikaracakaya köyü, Rüştiye köyü, Yeniköy, İhsaniye köyündeki vatandaşlar musluk sularının çamurlu akmasından şikayetçiler.

29.11.2018-20:54 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-20:27)

Bursa'nın İnegöl İlçesine bağlı Osmaniye köyü, Eskikaracakaya köyü, Rüştiye köyü, Yeniköy, İhsaniye köyündeki vatandaşlar musluk sularının çamurlu akmasından şikayet ederek, yetkililere seslendi. Yeklilere seslerini duyurmaya çalışan köy sakinleri, musluktan çamurlu akan suyla abdest bile alamadıklarını belirtti.

Köylü vatandaşlar yer yıl yağmur yağdığında suyun bu hale geldiğini belirterek şunları söyledi; '' Yaklaşık üç yıldan beri her yağmur yağdığında şebeke suları batak gibi akmaktadır. Bunun sebebi; Bu beş köye su kaynağı yerine Dereden verilen şebeke suyudur. Derenin bir bölgede batarak 200 ile 300 metre aşağıdan yine dere kenarında bir kayadan çıkmasını su kaynağı zanneden Belediyesi Sular İdaresi yetkililerine bu durum defalarca bildirildi Bize 2019 da çalışma yapılacağı söylendi .Özellikle son dönemde artan bulanmanın sebebi derenin üst bölgelerinde yapılan ormancılık çalışmaları ve Erikli su fabrikasının resmi su kaynağı çalışmaları olduğu aşikardır." 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal