Bursa'da vatandaşlar korku dolu günler geçiriyor: Dev kayalar evin üzerinde!

Bursa’da bir tren inşaatı esnasında ortaya çıkan dev kayalar vatandaşların evlerinin üst bölümünde yer alan yola konunca vatandaşlar bu vaziyetten şikayetçi olarak “ korkuyla yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

11.05.2022-13:52 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-13:52) Bursa'da vatandaşlar korku dolu günler geçiriyor: Dev kayalar evin üzerinde!

Bursa'ya bağlı Kestel ilçesinde bir tren inşaatı sebebiyle yapılan çalışmalar sürüyor fakat söz konusu tren için bölge halkının yaşamı adeta tehlikeye atıldı. İnşaat esnasında çıkan dev kayalar yerinden söküldü fakat başka bir bölgeye bırakılmak yerine vatandaşların yaşadığı Dudaklı köyünün üst bölümüne bırakıldı. Bu duruma tepki gösteren köy halkı evlerin üzerinde bulunan dev kayalar nedeniyle korkulu zamanlar geçiriyor.

Bursa'da vatandaşlar korku dolu günler geçiriyor: Dev kayalar evin üzerinde!

Tren inşaatı sebebiyle ortaya çıkan dev kayalar, köydeki evlerin üzerine hiçbir güvenlik olmadan kontrolsüz bir biçimde bırakıldığını öne süren köylüler uyku uyuyamıyor. Evlerin üzerine düşme riski olan kayalar nedeniyle Dudaklı köyünde yaşayan vatandaşlar bu duruma bir önlem alınmasını talep ediyor.

Faciaya yol açabilir

Büyük tehlike ve risk barındırdığını ve korktuklarını aktaran Dudaklı köyü sakinleri, "Yüksek hızlı tren bizim köyün yanından geçiyor. İnşaat sırasında dev kayaları evlerin üzerinde kontrolsüz şekilde bırakılıyor. Bu kayalar eğimli arazide evlerin tam üzerinde duruyor. Kayması durumunda evlerimizi yıkarak faciaya yol açabilir, bu kayalar biran önce önlem alınmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal