Bursa'da metroda sigara içme kavgası: Konuyla ilgili Bursa Valiliği'nden yalanlama geldi

Bursa'da metro istasyonunda sigara içen gençler arasında kavga çıktı, sosyal medyada kavgaya karışanların mülteciler olduğu provokasyonu yapıldı. Konuyla ilgili Bursa Valiliği'nden yalanlama geldi.

09.05.2022-14:01 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-14:56)

Bursa'da metroda yaşanılan bu olay sosyal medyada gündem oldu. Metroda sigara içen gençler ile metroda bulunan vatandaşlar arasında tekme tokatlı arbade yaşandı. O anlar ise bir vatandaşın  cep telefonu tarafından saniye saniye kaydedildi. Sosyal medyaya düşen görüntüler üzerinden sığınmacı provokasyonu yapıldı. Çok sayıda kişinin paylaştığı görüntülerde kavga edenlerin mülteciler olduğu dile getirildi. Fakat gerçekler Bursa Valiliği'nin açıklaması ile gün yüzüne çıktı. Açıklamada, tarafların Türk vatandaşı olduğu ve birbirlerinden şikayetçi olmamaları üzerine serbest bırakıldıkları bildirildi.

Metroda sigara içme kavgası

Meydana gelen bu olay, merkez Osmangazi ilçesi Acemler metro istasyonunda gerçekleşti. Gelen iddialar doğrultusunda, bir grup genç, metroda sigara içmek istedi. Bunu gören metrodakiler duruma tepki gösterince aralarında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede tekme tokatlı kavgaya dönüştü.

Kavga metronun dışına sıçrarken. görgü tanıkları durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ve güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle kavga son buldu.

Sığınmacı provokasyonu yapıldı

Bursa'da metroda yaşanan olay üzerine sığınmacı provokasyonu yapıldı. Sosyal medyada çok sayıda kişi kavga edenlerin kurallara uymayarak sigara içen mültecilerden kaynaklandığını iddia etti. Sığınmacılar üzerinden algı oluşturulurken, gerçek kısa sürede anlaşıldı.

'Kavga edenler Türk vatandaşı'

Bursa Valiliği yaptığı açıklamada, kişilerin birbirlerinden şikayetçi olmaları üzerine Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Türk uyruklu oldukları belirtilen kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal