Bursa'da köylü kadınların desteğiyle 2.5 senede yeni cami inşa edildi!

Bursa Orhaneli’de köylü kadınlar fırında ekmek yaparak para biriktiler ve bir cami yaptılar. Söz konusu cami ibadete açıldı.

01.05.2022-13:48 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-13:48) Bursa'da köylü kadınların desteğiyle 2.5 senede yeni cami inşa edildi!

Orhaneli’ne bağlı Başköy halkı, artık eskiyen camilerini yenilemek için harekete geçti. Caminin inşaatına 2 sene önce başlandı. Köyde yaşayan kadınlar caminin hızlı bir şekilde bitmesi adında köylerde bulunan fırınlarda hayırseverler tarafından gönderilen unları yoğurup ekmek yaptılar ve Bursa’da ekmek satmaya başladılar. Camiyi yaptırmak için 2.5 sene süresince her gün 10 fırın ekmek yaparak satışını gerçekleştiren kadınların destekleriyle cami 4 milyon liraya yapıldı ve ibadete açıldı. 

Bursa'da köylü kadınların desteğiyle 2.5 senede yeni cami inşa edildi!

10 fırın ekmek yaptılar

Köylerine eskiyen cami yerine yeni cami inşa etmek için harekete geçtiklerini belirten Böşköylü kadınlar, "Camimizin yapımına muhtarımızın öncülüğünde 2,5 yıl önce başlandı. Biz de köyün kadınları olarak köydeki fırınlarda her gün 10 fırın ekmek satarak destek olduk. Bizim yaptığımız ekmekler ve hayırseverlerin destekleriyle camimiz ibadete açıldı, çok mutluyuz." ifadelerini kullandılar.

Bursa'da köylü kadınların desteğiyle 2.5 senede yeni cami inşa edildi!

Başköy Muhtarı Hasan Acar ise Orhaneli’nin en güzel camisinin yapıldığını söyleyerek; "Köyümüzde 2,5 yıl önce cami yaptırmaya karar verdik. Köyümüzün kadınları ekmek yaparak destek olmak istediklerini söyledi. Her gün 10 fırın ekmek yaptılar, biz de Bursa'da sattık. Hayırseverler de destek oldu. 2,5 yılın sonunda köyümüze çok güzel bir cami kazandırdık. Cami bugünkü fiyatlarla 4 milyon liraya mal oldu." dedi.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal