Bursa'da tedavi gören çocuklara 23 Nisan sürprizi: Odalarına tırmanıp hediye verdiler!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, kanser hastası oldukları için odalarından çıkmayan çocuklar için sürpriz düzenlendi. İp yardımıyla duvara tırmanan genç grup, pencereden çocuklara sürpriz yaptı.

23.04.2022-12:05 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-12:32)

Bursa Uludağ Üniversitesi Mağara Araştırmaları ve Spor Topluluğu ile Uludağ Elektrik Dağıtım Şirketi (UEDAŞ), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yıl dönümünde odalarından çıkamayarak kutlamalara gidemeyecek çocuklara özel bir sürpriz organize etti. 

Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nde tedavi altında olan ve odalarından dışarıya çıkamayan çocuklar adına çeşitli hediye  ve sürprizler hazırlandı. 

Bursa'da tedavi gören çocuklara 23 Nisan sürprizi: Odalarına tırmanıp hediye verdiler!

Duvardan tırmanarak, camdan hediyeler verdiler

Gerekli güvenlik ekipmanlarıyla beraber süper kahraman kıyafeti giyen öğrenciler, çocukların kaldığı odalara tırmanarak çeşitşi hediyeler verdiler. Pencereden dışarı baktıklarında süper kahraman kıyafetiyle hediyeler verildiğini gören çocuklar büyük mutluluk yaşadı.

Bu güzel projeye ev sahipliği yapan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Bildiğiniz gibi üniversitenin önemli görevlerinden birisi de topluma hizmettir. Bu anlamda toplumun her kesimi ile iş birliği yapıyoruz. Uludağ Elektrik ile bu yıl 23 Nisan’ı hastanemizde geçirecek olan yavrularımızı sevindirmek adına hediye dağıtımı yaptık. Bu duyarlılığa dahil olan herkese teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Yüzlerinde oluşan tebessüm bize enerji oldu

UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı ise her bireyin onlar adına çok özel olduğunu kaydederek, “Bugün burada hastanede yatan çocuklarımıza ve ailelerine az da olsa moral olabilmek istedik. Bugün Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ve Mağaracılık Topluluğu öğrencileri öncülüğünde 23 Nisan coşkusunu hastane camından hasta çocukların odalarına getirdik. Yaşadıkları zorlu dönemlerde yüzlerinde oluşan ufacık tebessüm bizim için ayrıca bir enerji kaynağı oldu.” dedi.

Bursa'da tedavi gören çocuklara 23 Nisan sürprizi: Odalarına tırmanıp hediye verdiler!

Beni görünce abla düşüyor dedi

Tıp Fakültesi’nde 2’nci sınıf öğrencisi olan Nur Korkmaz, çocukların yaşadığı mutluluğun gözlerinden okunduğunun söyleyerek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da hastanede yatan çocukların bayramını kutlamak için hediyelerini verdik. Böyle özel günlerde hastaneden çıkamayacak durumda olan çocuklara ulaştığımızda ve onların gözlerindeki mutluluk o kadar hissediliyor ki, bu çok güzel bir duygu tarif edemeyeceğim kadar güzel bir duygu. Beni pencerede gördüğünde “Abla düşüyor” diye tepki gösterdi. Hediyeyi verdiğimde de direkt çıkartıp boyamaya başladı.” açıklamalarını kaydetti.

Çok mutlu oldum

Sürpriz hediyeler verilen çocuklardan biri olan Mehmet Mustafa Erdoğan (13) ise, "3 gündür hastanedeyim. Odamda oturuyordum bir abi pencereye tırmandı ve bana hediye verdi. Çok mutlu oldum." sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal