Bugün iftara ne yemek yapsam? Ramazan 22. gün iftar menüsü

Ramazan ayının 22. günü için bugün iftara ne pişirsem diyenler için nefis tarifler içeren iftar menüsünü izler için bir araya getirdik. Herkesin severek tükettiği Mercimek çorbasıyla başlayan menü ev mantısı ve yaprak sarmasıyla devam ederken menüde tatlılar arasında en çok sevilenlerden Hira tatlısı da yer alıyor. İşte, Ramazan 22. gün iftar menüsü

23.04.2022-11:56 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-11:56) Bugün iftara ne yemek yapsam? Ramazan 22. gün iftar menüsü

Ramazan ayında iftar sofralarının önemi herkes tarafında bilinir. İftara özel yemekler yapmak iteyenler bugün ne pişirsem sorusunu diğer günlerden çok daha fazla sorgular.

Ramazan ayının 22. günü için iftar sofrası hazırlamak isteyenlere nefis lezzetlerle dolu bir ifrat menüsü önerisi sunuyoruz. Evde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlanacak olan menünün tariflerine de yer verdik. Mercimek çorbası ile başlayan Ramazan 22. iftar sofrası menüsü nefis mi nefis ev mantısıyla ve herkesin vazgeçemediği sarma ile devam ediyor. En sonunda tadına doyamayacağınız Hira tatlısıyla menünüzü tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz sofranıza Ramazan pidesini da dahil edebilirsiniz.

Ramazan 22. gün iftar menüsü

MERCİMEK ÇORBASI

MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER;

2 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet soğan

2 yemek kaşığı un

1 adet havuç

Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

2 litre sıcak su

5 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mercimek çorbası yapımına başlamak için ilk önce tencereye alınan sıvı yapın içine yemeklik şeklinde doğranan soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine un ilave eklenir ve kısık ateşte kavurmaya devam edilir. Şayet salça kullanmak isterseniz salça ilave edilir. Küp küp doğranmış havuçlar ve ardında güzelce yıkadığınız mercimekler tencereye eklenir. Karışımın üzerine su eklendikten sonra iyice karıştırılır ve pişmeye bırakılır.

Orta ateşte mercimekler ve havuçlar yumuşayıncaya kadar arada karıştırılarak pişirilir. Çorbanın piştiğinden emin olduktan sonra el blenderı ile iyice ezilir veya süzgeçten geçirilir. Üzerine karabiber, tuz ve isteğe bağlı kimyon eklenir ve5 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır.

Diğer tarafta, tavaya iki yemek kaşığı tereyağı ve ardında ir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenir ve orta derecede kavrulan bu karşım mercimek çorbası servis edilirken kaseye eklenir.

EV MANTISI

EV MANTISI

MALZEMELER;

Hamuru için;

2,5 su bardağı un

Yarım su bardağı su

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

185 gr kıyma

1 soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Sosu için;

2 bardak çırpılmış yoğurt

1 diş sarımsak ezilmiş veya rendelenmiş

2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı domates salçası

Mantı nasıl yapılır?

Un, yumurta ve tuz bir kaba alınır su ilavesiyle hamur haline getirilir. Kulak memesinden biraz sert elde edilen hamur üzeri kapatılır ve 10-15 dakika kadar dinlendirilir.

Diğer taraftan kıyma, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuz bir kabın içinde karıştırılır. Dinlenmiş olan hamurdan bezeler alınarak oklava veya merdane yardımıyla açılır. Kare kare kesilen hamurun içine kıyma malzemeleri yerleştirilir ve uçları birleştirilir.

Yaklaşık 2 litre kadar tuz atılmış su iyice kaynatılır ve suya hazırlanan mantılar ilave edilerek yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirilir. Pişen mantıları süzüldükten sonra servis tabağına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt ilavesiyle ve tereyağında kavrulan salça ilave edilerek servis edilir.

YAPRAK SARMA

YAPRAK SARMA

MALZEMELER;

2 adet kuru soğan

1 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz

Yarım demet maydanoz

Bir kaç dal taze nane

1 tatlı kaşığı kuru nane

Yarım kahve fincanı kuş üzümü

Yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık

1 büyük domates

1 çay bardağı zeytinyağı

Sarma nasıl yapılır?

Soğanlar ince ince doğranır ve yarım çay bardağı kadar zeytinyağında iyice kavrulur. Soğanlar kavrulunca üzerine rendelenmiş 1 adet domates eklenir. Daha sonra yıkanmış ve süzülmüş prinçler bu karşıma ilave edilir.

Diğer tüm malzemeler de pirincin üzerine eklendikten sonra bir süre kavrulur ve ocaktan alınır. Salamura yapraklar yıkandıktan sonra tuzundan arındırmak için bir süre suda bekletilir. Hazırlanan iç harcıyla yapraklar tek tek sarılır ve tencereye yerleştirilir. Son olarak üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı dökülür ve yeteri kadar su ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.

HİRA TATLISI

HİRA TATLISI

MALZEMELER;

Hamuru için;

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)

1 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı irmik

1,5 su bardağı un

1 adet portakal kabuğu rendesi

Dışını bulamak için;

İrmik

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Hira Tatlısı nasıl yapılır?

Hira tatlısı için ilk önce şerbet hazırlanır. Bir tencereye alınan şeker ve su kısık ateşte şekerler eriyinceye kadar karıştırılır. Burada dikkat edeceğiniz nokta Hira tatlısının şerbeti kaynatmadan hazırlanır.

Tatlının hamuru için de bir kabın içine sıvı yağ, yoğurt ve yumurta alınır ve iyice çırpılır. Daha sonra portakal kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, irmik ve un eklenir ve hamur yoğurmaya başlanır. Hafif ele yapışan bir hamur elde edildikten sonra hamurdan küçük parçalar alınır ve el ile yuvarlanır. Şekil verilen hamurlar önce irmiğe bulanır ve ardından fırın tepsisine yerleştirilir.

Tatlılar, önceden ısıtılan 170°C fırında yaklaşık olarak 25 dakika pişirilir. Fırından çıkardığınız tatlıları derin bir kap içerisine yerleştirin ve sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbetinizden dökün ve şerbet çekilinceye kadar dinlenmeye bırakın

Afiyet olsun..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal