Yargıtay'dan emsal nitelikte karar: Fotokopi evrakların hükmü kalmadı!

Yargıtay’dan emsal nitelikte bir karar çıktı. Buna göre fotokopi olan belge dikkate alınarak hüküm verilemeyeceği açıklandı.

23.04.2022-11:44 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-16:38) Yargıtay'dan emsal nitelikte karar: Fotokopi evrakların hükmü kalmadı!

Alınan yeni bir kararla birlikte Yargıtay, fotokopi belgeyi baz alarak mahkemenin hüküm kuramayacağını açıkladı. Söz konusu emsal nitelikteki karara göre, bu zaman itibariyle yapılacak yargılamalarda belgeler fotokopi olduğu müddetçe önemsenmeyecek. 

Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçundan yargılanan sanık, Asliye Ceza Mahkemesi kararını temyiz etti.

Yargıtay'dan emsal nitelikte karar: Fotokopi evrakların hükmü kalmadı!

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, fotokopi belgeye göre bir karara bağlanan mahkeme hükmünü bozdu. Söz konusu karar açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Dosya içerisinde bulunan soruşturma aşamasına ilişkin belge ve tutanakların onaysız fotokopi olduğu ortadadır. İlgili evrakların aslı ya da onaylı örnekleri denetime imkan verecek şekilde dosyada bulundurulmadan ve kesinleşen dava dosyası getirtilmeden eksik araştırma ile yazılı şekilde hükümler kurulması yasaya aykırıdır. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal