Bursa'da şehit olan memur Cengiz Yiğit son yolculuğuna uğurlandı: Cenaze törenindekiler gözyaşlarını tutamadı

Bugün Bursa’da infaz koruma memurlarını taşıyan araca yönelik EYP'li saldırıda şehit düşen Cengiz Yiğit için adliye önünde tören gerçekleştirildi. Acı törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile şehit Yiğit’in yakınları katılım sağladı. Törende, şehidin yakınları ayakta dururken zorluk çekti.

20.04.2022-15:36 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-15:36)

Bursa'da cezaevi aracına yapılan bombalı saldırıda şehit düşen memur Cengiz Yiğit (36) Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı töreninin sonrasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşı tören bölgesine geldiğinde alanda bulunanlar gözyaşlarını tutamazken şehidin eşi ve çocukları son defa tabuta sarıldı.

Birçok terör eylemi engellendi

Adliyenin önünde düzenlenen törende açıklamalar yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, teröristlerin inlerine girmeye ve terörü bitirmekteki kararlılığın devam edeceğini söylerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da birçok eylemi gerçekleşmeden engel olduklarını ifade etti.

Bursa'da şehit olan memur Cengiz Yiğit son yolculuğuna uğurlandı: Cenaze törenindekiler gözyaşlarını tutamadı

3 evlat sahibi Yiğit için Bursa Adliyesi önünde düzenlenen törende, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekilleri, savcı ve hakimler, mesai arkadaşları ve yakınları yer aldı. Yiğit'in yakınları tabutu gördükleri esnada gözyaşlarına hakim olamadılar. Şehidin eşi ve çocukları son defa bayrağa sarılarak tabuta sarıldılar.

Törende konuşan Bakan Bozdağ, şu açıklamaları yaptı:

"Allah şehidimize rahmet eylesin. Mekanını cennet eylesin. Biz inancımız gereği biliyoruz ki şehitler ölmez. Onlar diridirler. Allah onları kendi lütfuyla ayrı bir ikrama tabi tutar. Şehitlik, peygamberlerin gıpta ettiği bir makamdır. Allah böylesi büyük bir makamı şerefi şehidimize bahşetti. Ailesine de şehit ailesi olma onur ve gururunu verdi. Şu anda 7 yaralımız var. Onların tedavileri devam ediyor. Allah'a hamdolsun durumları iyi. Buradan birkaç hususun altını çizmek isterim. İnfaz koruma memurlarımız büyük bir özveri ve fedakarlıkla vazifelerini ifa etmektedirler. Gerçekten zor şartlar altında çalışmakta, vazifelerini kendilerine emanet edilen tutuklu ve hükümlülerin can emniyetini sağlamak, onların ihtiyacını gidermek, onların güvenliğini temin etmek için büyük bir gayretin içindedirler. Biz devlet olarak şuna inanıyoruz; cezaevlerinde olan tutuklu ve hükümlüler ailelerinin devletimize emanetidir. İnfaz koruma memurlarımız da bu emanetleri koruyan görevlilerdir, fedakarca çalışan evlatlarımızdır. Bu ilk şehidimiz değil. Daha önce de şehitlerimiz oldu. İstanbul'da Mehmet Kiraz Savcımız, mekanında terör örgütü tarafından şehit edilmişti. Yine aynı şekilde İzmir'de polis memurumuz Fethi Sekin terörün saldırısını önlemek için kendini terörün karşısına atmış ve orada şehit olmuştu. Hem güvenlik güçlerimiz hem hakim savcılarımız hem de infaz koruma memurlarımız ve devletin başka hizmetlerinde görev yapan nice vatan evladını biz şehit verdik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür, kudretlidir. Terörle, teröristle ve onları destekleyen her türlü güçle etkin ve kararlı mücadeleyi bugüne kadar yapmıştır, bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Hiçbir terör saldırısı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kararlılığından geri adım attırmayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar, inlerine girmeye, onların yaptıklarının hesabını onlara sormaya, terörü bitirmeye Türkiye Cumhuriyeti kararlıdır."

Bursa'da şehit olan memur Cengiz Yiğit son yolculuğuna uğurlandı: Cenaze törenindekiler gözyaşlarını tutamadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldığı cenaze töreninde şöyle konuştu: "Terör örgütü fırsat kollar, eğer rehavet içinde olursak bu fırsatı bulduğu andan itibaren eylem yapmaya çalışır. Bir çok eylemi oluşmadan engelliyoruz. Bu eylemle ilgili inşallah yakın zamanda failler bulunacak ve cezalandırılacaktır. Terör örgütü özellikle terörle mücadelede elde edilen büyük başarılardan sonra kendini ispat etmeye çalışacaktır. Önümüzdeki dönemde özellikle Türkiye'nin iç istikrarını ve iç huzurunu bozmaya yönelik bir çok eylem beklentisi; elbetteki bize istihbari olarak sürekli iletilmektedir. Bu konuda tüm Türkiye'de milletimiz emin olsun. Tüm güvenlik güçlerimizle huzurun ve istikrarın devamı için bu tip eylemlerin oluşmadan engellenmesi için bütün gayret ve çalışmalar devletimizin bütün kurumlarının koordinasyonunda yürümektedir"

Düzenlenen törenin ardından Cengiz Yiğit'in cenazesi, defnedilmek için memleketi Ağrı'ya gönderildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal