Bursa'da okullar tatil mi? 10 Mart 2022 yarın Bursa'da okullar tatil mi? Bursa Valiliği son dakika açıklamaları

Meteoroloji'den yapılan son dakika hava durumu bilgileri sonrası İstanbul genelinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışları için ek tedbirler alınmaya başlandı. Kentte yüz yüz eğitim 14 Mart tarihine kadar tatil edilirken İstanbul'a yakın iller de gözlerini kar tatili verilip verilmediği haberlerine çevirdi. Bursa'da yaşayan vatandaşlar 11 Mart Cuma günü okullar tatil mi? sorusunun yanıtını aramaya başladılar.

10.03.2022-14:48 - (Son Güncelleme: 10.03.2022-14:49) Bursa'da okullar tatil mi? 10 Mart 2022 yarın Bursa'da okullar tatil mi? Bursa Valiliği son dakika açıklamaları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminleri sonrası yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı İstanbul genelini alarma geçirirken, İstanbul'a yakın çevre illerde kar yapışlarından nasiplerini almaya başladılar. Özellikle Bursa'da yaşayan vatandaşlar okulların tatil edilip edilmediğini merak ediyorlar.

Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte kar yağışları da etkisini göstermeye başlarken hava sıcaklıklarında da önemli oranda bir düşüş görüldü. Yoğun kar yapışları birçok ilde okulların tatil edilmesine neden olurken özellikle kar fırtınasının en çok etkilediği Marmara Bölgesi'nde bulunan Bursalı vatandaşlar 11 Mart Cuma gününün tatil olup olmadığını araştırmaya başladılar. 

Bursa'da okullar tatil mi? 10 Mart 2022 yarın Bursa'da okullar tatil mi?

Kar yağışlarının etkisini göstermeye başlamasının hemen ardından olumsuz hava koşulları nedeniyle alınan kararları açıklayan Valilikler ulaşımda aksama, su ve sel baskınları, yolda kalma gibi oluşabilecek durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılar da yapıyor. Bursa'da ise çok sayıda vatandaş 11 Mart'ın tatil mi yoksa değil mi bilgisine ulaşabilmek için Bursa Valiliği'nden kar tatili açıklamalarını takip ediyor.

11 Mart tarihinde Bursa'da okullar tatil mi?

Bursa Valiliği herkesin merakla beklediği açıklamayı yayınladı. Valilik kanalından yayınlanan yazılı açıklamada meteorolojiden elde edilen verilere dayanılarak 10 Mart Perşembe günü için il genelinde 'SARI' alarm verildiği ve beklenilen olumsuz hava koşullarında dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerde bulunan tüm resmi ve özel temel eğitim kurumlarının, aynı zamanda halk eğitim merkezlerinin ve mesleki eğitim merkezlerinin tüm faaliyetlerine 14 Mart Pazartesi gününe kadar ara verildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, faaliyetlerine ara verilen diğer kurumlar özel öğretim kursları, motorlu olgunlaşma enstitüleri, sürücü kursları ve rehabilitasyon merkezleri şeklinde sıralanırken kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personellerin de 10-11 Mart tarihlerinde idari izinli sayılacakları aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal