Bursa'da Coronavirüs Şüphelisi Maske Takmamak İçin Direndi

Bursa'da meydana gelen olayda, coronavirüs test sonuçları bekleyen bir hasta maske takması yönünde uyarıldı. Uyarıları dinlemeyen vatandaş "Siz benden korkmayın, ben sizden korkuyorum. Maske takmayacağım." dedi. Bu durum ise sosyal medyada tepki çekti.

11.04.2020-10:51 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-14:12)

Ülkemiz 1 aylık süreçte coronavirüs salgınının etkisi altında kalırken şimdiye kadar yaklaşık olarak 50 bin vatandaşımız virüsten etkilendi. Virüsle ilgili olarak birçok önlem alınırken, bilinçsiz insanların davranışları da pes dedirtiyor. 

Bursa Gemlik Devlet Hastanesi'nde yaşanan bir olay da buna örnek oldu. 9 Nisan tarihinde yaşanan olayda, bir hasta boğaz ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile hastane başvurdu. Hasta gözetim altını alınırken, coronavirüs semptomları görülen hastaya test yapıldı. Testin sonuçları çıkana kadar hastanın maske takmasını isteyen Doktor Abdülhalim Hoşer, beklemediği bir tepki ile karşılaştı. Doktor ile hastanın arasındaki konuşma ise cep telefonu kamerası ile kayıt altına alındı.

Doktor, hastaya yönelik olarak, "Hastalara ve bize zarar vermemeniz için maskeyi takmanız gerekiyor. Biz de maske ve gözlük takıyoruz, korunmamız için. Maske takarsanız bize bulaştırmamış olursunuz." dedi. Bunun karşılığında cevap veren hasta ise, "Siz benden korkmayın, ben sizden korkuyorum. Maske takmayacağım." dedi. 

Bu olay sosyal medya üzerinde tepki ile karşılanırken, hasta bilinçsizlikle suçlandı ve hakkında cezai işlem uygulanması istendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal