Bursa'da 1800 Yıllık Korunan Anne ve Kız İlk Defa Görüntülendi

İznik'te yapılmakta olan arkeoloji müzesini inceleyen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, bugüne kadar ulaşan bin 800 yıllık anne ve kız mumyasını depo içinde gördü.

19.08.2021-19:36 - (Son Güncelleme: 19.08.2021-19:36) Bursa'da 1800 Yıllık Korunan Anne ve Kız İlk Defa Görüntülendi

4 medeniyete başkentlik yapan ve UNESCO geçici miras listesinde yer alan İznik'te ikinci müzenin yapımına büyük bir hız ile devam ediliyor. Mimarisinin dünyada örnek olacağı öğrenilen İznik Arkeoloji Müzesi'nin yapım çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Müze Müdürü Ahmet Türkmenoğlu'ndan konu ile ilgili bilgileri aldı.

ÇAVUŞOĞLU ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Çavuşoğlu, ardından İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ve AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut ile birlikte açılışı yapılacak olan müzenin en önemli eseri olarak kabul edilen ve kamuoyuna bu zamana kadar gösterilmeyen eserin bulunduğu özel depoyu ziyaret etti. İznik'te 2018 yılında çıkarılan bir lahdin içerisinde Romalı anne kız mumyasını gören Çavuşoğlu, hayretini gizleyemedi. Lahdin üzerinde bulunan özel korunaklı camdan mumyaları görüntülemek isteyen Çavuşoğlu, o anları cep kamerasına kaydetti.

Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, dünya tarihe ışık tutacak olan İznik'in yeni arkeoloji müzesinin önümüzdeki yıllarda hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal