24 Yıl Sonra Gelen Adalet

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen 14 emekli general hakkında yakalama kararı verdi

19.08.2021-18:35 - (Son Güncelleme: 19.08.2021-18:35) 24 Yıl Sonra Gelen Adalet

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generaller arasında Genelkurmay İkinci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir ile Genelkurmay Harekat Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında yakalama kararı verdi.

14 İSMİN RÜTBELERİ SÖKÜLECEK

14 emekli askerin rütbeleri sökülecek. Müebbet hapis cezası alan 14 kişiden biri olan Çetin Doğan ise Muğla Cezaevi'ne gönderildi. 28 Şubat davasında Yargıtay'ın onama kararı sonrası, hükmün kesinleşmesi kararının infaz savcılığına gönderilmesiyle birlikte 14 sanıkla ilgili infaz süreci başlamış oldu.

Sanıkların yaşları ve sağlık durumları gerekçe gösterilerek yapılan infaz erteleme başvurusu da kabul edilmedi. Sanıklar cezaevine konulduktan sonra, sağlık durumlarının elverişli olmadığına dair bir tespit yapıldığı takdirde infazların ertelenebileceği belirtiliyor.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan sanıklar: Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal