Burma kadayıf tarifi: Burma kadayıf malzemeleri, pişirme süresi ve yapılışı

Tatlıcılarda raflarda yerini alan burma kadayıfı evde de yapmak mümkün. Ağızlarda güzel bir tat bırakan burma kadayıf nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? İşte detaylar

29.04.2022-16:16 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-16:16) Burma kadayıf tarifi: Burma kadayıf malzemeleri, pişirme süresi ve yapılışı

Tatlıcılardaki lezzeti aratmayan evde yapımı mümkün olan burma kadayıf tarifi haberimizde...

Burma kadayıf tarifi için gerekli malzemeler

-400 gram taze kadayıf (kavrulmamış çiğ kadayıf)

-1 su bardağı toz antep fıstığı

-1 su bardağı eritilmiş tereyağı

Şerbeti için

1,5 bardağı toz şeker

3 su bardağı su

3 damla limon suyu
burma kadayıf tarifi

Burma kadayıf yapılışı

 Malzemeleri bir kenarda hazır edin. Fırınınızı 200 derece açın. Ocağa bir tencere alın. şerbet için gerekli olan malzemeleri içine dökün. şeker eriyene kadar güzelce karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip altını kısın. 5 dk sonra ocaktan alın.

gelelim kadayıfı hazırlamaya. 400 gr kadayıfı 4 parmak kalınlığında şeritler elde edin. Elde ettiğiniz şeritleri ortalayacak şekilde Antep fıstığını serpin. Hazırladığımız şeritin kenarlarından içe doğru kıvırın. Kadayıfın bir ucundan tutun ve diğer tarafından ters yönde çevirin. Burduğunuz kadayıfları diğer hazırladığınız kadayıflara döndürerek daire oluşturun. Daha sonrasında yuvarlak fırın tepsisinin ortasına yerleştirin. Kalan kadayıflara yine aynı işlemi uygulayarak burun. Tepsinin ortasına yerleştirdiğiniz kadayıfların çevresine yerleştirin. Kadayıflarla işlem bittikten sonra üzerine bastırıp kadayıflar arasında boşluk olmamasına dikkat edin. Ocağa bir sos tenceresi alın. tereyağını kızmadan eritin. Eriyen tereyağının köpüklerini aldıktan sonra güzelce tepsideki kadayıfların her yerine dökün. Önceden ısıttığımız fırının orta kısmına tepsiyi koyun. Altın sarısı rengi alana kadar pişirin. Hazır olan kadayıfı masaya alın ve soğuyan şerbeti her yere eşit miktarda dökün. Kadayıfın şerbeti çekmesi için bekletin. 45 dk 1 saat sonra dilimleyip servis tabağına alıp tüketebilirsiniz. Süslemek için toz Antep fıstığı kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal