Burhan Kayatürk Kimdir?

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde açıklanan MKYK listesinde yer alan Burhan Kayatürk kimdir? Burhan Kayatürk nereli?

25.03.2021-12:18 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-12:18) Burhan Kayatürk Kimdir?

Son dönemde gündemde olan MKYK listesi 24 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yer aldığı Ak Parti 7. Olağan Genel Kongresi’nde açıklandı. Listede yer alan isimlerden biri olan Burhan Kayatürk aslen nereli? Kaç yaşında? 

BURHAN KAYATÜRK KİMDİR?

23 ağustos 1970 yılında Van’da doğan siyasetçi Ak Parti MKYK üyesi olarak gündeme geldi. Listede yer alan siyasetçi ilk, ortaokul ve lise eğitimini aldıktan sonra Üniversite eğitimi için Pakistan Lahor Teknik Üniversitesi’ne gitmiştir. Burada mühendislik alanında eğitim gören siyasetçi Elektronik mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Elektronik mühendisliği bölümünü tamamladıktan sonra Amerika’ya giden Kayatürk American International University’de İşletme dalında yüksek lisans yaparak eğitim hayatına devam etmiştir. İyi derecede İngilizce bilen Kayatürk eğitim hayatının ardından birçok uluslararası firmada danışmanlık yapmıştır. Yurtdışında proje müdürlüğü yapan Kayatürk’ün kimlik mağazaları yöneticiliği yaptığı da biliniyor. 

Amerika, Pakistan gibi yerlerde eğitim hayatını tamamlayan siyasetçi aynı zamanda bu bölgelerde çeşitli projelerin de yürütülmesinde önemli rol oynamıştır. Pakistan, Nepal, Hindistan ve Afganistan’da mühendislik alanında yürüttüğü projelerle adından söz ettiren isim birçok firmada üst düzey yöneticilik yapmıştır. Farklı kültürlere hakim olan Kayatürk yalnızca mühendislik değil aynı zamanda siyaset ile de ilgilenmiştir. Çeşitli kurumlarda yürüttüğü projelerle tanınan MKYK üyesi Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Siyaset Akademisi’nin başkanlığını üstlenmiştir. Etkin olarak görev aldığı Ak Parti’de 23. Ve 24. Dönem Van Milletvekili olarak mecliste bulunmuştur. 

BURHAN KAYATÜRK NERELİ?

Aslen Vanlı olan iş adamı Türkiye-Pakistan Parlementolararası Dostluk Grubu Eş Başkanlığı görevini de üstlenmiştir. Üniversite eğitimini tamamladığı Pakistan’da birden fazla projenin yürütülmesine zemin hazırlayan isim aynı zamanda APA Komisyon Başkanı olarak de kariyerine devam etmiştir. 24. Dönemde AKPM Türk Grubu Üyesi olan isim Pakistan-Türkiye ilişkilerine sağladığı katkı sebebiyle Pakistan Parlamentosu’nun “Devlet Nişanı”na layık görülmüştür. 


BURHAN KAYATÜRK GÖREVİ NEDİR?

Birden fazla kurumda faaliyet gösteren Kayatürk, Türkiye Mühendisler Birliği Onur Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Esas mesleği olan mühendislik ile ilişkili olarak yürüttüğü faaliyetler ile bilinen iş adamı bir dönem Araştırmacı Girişimci İş Adamları Derneği İstişare Kurulu Başkanı olarak da faaliyet göstermiştir. Şu an AK Parti MKYK üyesi olarak siyasi kariyerine devam etmektedir.

İngilizce, Urduca, Arapça, Hintçe, Japonca bilen Burhan Kayatürk evli ve 3 çocuk babasıdır. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal