Burdur'da sağanak yağış yüzünden 30 evi su bastı! Ölü ve yaralılar var

Burdur şehir merkezinde etkisini gösteren sağanak yağış yüzünden meydana gelen su baskınlarında ölü ve yaralılar var. İşte haberin detayları...

05.06.2022-10:00 - (Son Güncelleme: 05.06.2022-10:00)

İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde gazetecilere açıklamada bulunan Burdur Valisi Ali Arslantaş, metrekareye 25 kilogram yağışın düşmüş olduğu şehir merkezinde 30 ev ve 1 düğün salonunda su baskını meydana geldiğini, 1 kişinin hayatını kaybettiğini 3 kişinin de yaralandığını duyurdu. 

Burdur akşam saatlerinde meydana gelen sağanak yağmur su baskınlarına sebep oldu. Feci olayda Aydınlıkevler Mahallesi Umut Sokak üzerinde bulunan 4 katlı binanın giriş katını su bastı. Ekipler tarafından kontrol edilen adreste ikamet eden engelli kız Vesile Doğtaş (53) hayatını kaybederken, annesi Fatma Doğtaş(79) ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Fatma Doğtaş tedavisinin sonrasında ise taburcu edildi. 


''Maalesef bir arkadaşımız vefat etti''

Söz konusu kriz merkezinde yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren ve Burdur- Karamanlı kara yolu Çendik istikametinde heyelan ve su baskını yüzünden yolun tek taraflı trafiğe katıldığını bildiren Burdur valisi Ali Arslantaş, “Maalesef bir vatandaşımız vefat etti, kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. 3 vatandaşımız yaralandı, tedavileri tamamlandı çok şükür hastaneden taburcu olmaları sağlandı.” diye ifade etti. 


''Bir yumurta dahi kırılmış olsa onu yerine koyacak bir hasar tespiti sürdürüyoruz''

Korkunç su baskınında metrekareye 25 litre yağış düştüğünü belirten Arslantaş meteorolojik verilere yönelik yarın öğleden sonra yağışın aynı şekilde devam edeceği bilgisini aktardı. Su baskınlarına 25 araç ve 77 personel ile müdahale edildiğini dile getiren Vali Arslantaş ise sözlerine şöyle devam etti: “Su baskınından dolayı evlerinde kalamayacak vatandaşların barınacakları yerleri hazırladık. Kimseyi sokakta bırakmayacağız. Hasar tespit çalışmalarına da acilen başlıyoruz. Vatandaşımızın bir yumurtası dahi kırılmış olsa onu yerine koyacak bir hasar tespitini detaylı olarak sürdürüyoruz. Karamanlı Bademli köyünde 3 ev ve 6 ahırı su bastı. Vefat eden vatandaşımız bedensel ve zihinsel engelli. Annesinin hayati tehlikesi görülmüyor ve tedavisinin ardından taburcu edildi.” diye açıkladı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal