Burdur Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Salda Gölü Hakkında Açıklama Yaptı

Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alacatlı, köyün kanalizasyonunun Salda Gölü'ne akıtılmasıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

09.06.2021-00:52 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-00:52) Burdur Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Salda Gölü Hakkında Açıklama Yaptı

Türkiye’nin Maldivleri olarak anılan Salda Gölü hakkında açıklama geldi. Köyün kanalizasyonunun göle aktığı yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığı açıklandı. 

Türkiye’nin doğal güzelliklerinden olan Salda Gölü, bir süredir köyün kanalizasyonun göle akıtılmasıyla gündemdeydi. Konuyla alakalı Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alacatlı açıklamalarda bulundu. Alacatlı, böyle bir şeyin olmadığını köyün kanalizasyonunun üç gözlü sızdırmaz fosseptik ve ardından iyi bir doğal arıtmadan geçtikten sonra üç kilometrelik dereden aktığını söyledi. Gölde herhangi bir kirlenmenin olmadığını belirten Alacatlı, gölden alınan numunelerin de temiz çıktığını söyledi. 

‘GÖLDE HERHANGİ BİR KİRLİLİK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR’

Yeni bir arıtma tesisinin kurulacağını belirten ve gölün suyunun içme suyu kalitesinde olduğunu kaydeden Alacatlı, ‘Salda Gölü'nde dört noktadan her ay düzenli olarak numuneler alınıyor. Çıkan sonuca göre de göl suyu A sınıfı kalitede yüzme suyuna sahip. Bu iddialarla algı oluşturuluyor. İddialara karşı biz de gölün temiz olduğunu, temiz kalması için elimizden gelini yaptığımızı açıklıyoruz. Gölde herhangi bir kirlilik söz konusu değildir. İddialar tabii ki yalan ve asılsız’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal