AK Parti Ve MHP Deniz Salyası Çözümü İçin Meclise Önerge Sundu

AK Parti ve MHP deniz salyasının nedenlerini ve çözümlerinin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasını için TBMM Başkanlığına önerge sundu.

08.06.2021-23:27 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-23:27) AK Parti Ve MHP Deniz Salyası Çözümü İçin Meclise Önerge Sundu

Marmara Denizi’nde kendini gösteren ve daha sonra neredeyse tüm kıyılarımızda görülmeye başlanan deniz salyası için uzmanlar ve siyasetçiler devreye girdi. AK Parti ve MHP deniz salyasının çözümü için TBMM Başkanlığına önerge sundu. 

Son dönemlerde en çok konuşulan konu olan deniz salyası meclisinde gündeminde konuşulmaya devam ediyor. Denizlerimizi deniz salyasından arındırmak için başlatılan seferberlik sonrasında AK Parti ve MHP deniz salyasının nedenlerini ve çözümlerinin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasını için TBMM Başkanlığına önerge sundu.

MECLİSE ÖNERGE SUNULDU

AK Parti’nin sunmuş olduğu önergede, ’Deniz çevresinin kirlenmesini önlemek, kirliliği azaltmak ve kontrol edebilmek, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak bugüne kadar en öncelikli hedeflerimizden olmuştur. Bu kapsamda sadece ekolojik değil, ekonomik ve sosyal etkileri de bulunan ve başta Marmara Denizi olmak üzere denizlerimizdeki müsilaj sorununun sebeplerinin tespit edilmesi, detaylı bir şekilde analiz edilmesi ve gerekli önlemlerin alınabilmesi için çözüm önerilerinin ortaya konması amacıyla; Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz’ ifadeleri yer aldı. 

‘ACİL OLARAK MARMARA DENİZİ'NDE OLUŞAN MÜSİLAJIN ÖNLENMESİ İÇİN ÇÖZÜMLER BULUNMASI GEREKİR’

MHP’nin sunmuş olduğu önergede, ‘Deniz suyu sıcaklığı ve küresel ısınma sadece bize bağlı değildir, ancak atık yükü tamamen bizim davranışlarımıza bağlıdır. Acil olarak Marmara Denizi'nde oluşan müsilajın önlenmesi için çözümler bulunması gerekir. Marmara Denizi'nde oluşan müsilajın temizlenmesi ve önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin araştırılması için bir komisyon kurulmasına ihtiyaç vardır’ ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal