Bulgaristan vatandaşlığı başvuru şartları nelerdir? Bulgaristan vatandaşlık alma yolları

Bulgaristan vatandaşı olmak isteyen kişiler merakla Bulgaristan vatandaşlı başvuru şartları ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Bulgaristan vatandaşlı alma yollarını içeriğimizde derledik.

21.05.2022-01:07 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-01:07) Bulgaristan vatandaşlığı başvuru şartları nelerdir? Bulgaristan vatandaşlık alma yolları

Bulgaristan vatandaşlığı almak isteyenler genellikle bu yöndeki başvurusunu vatandaşlık işleriyle ilgilenen şirketler üzerinden gerçekleştirmektedir. Bulgaristan tarafından aranan şartları sağlayanlar gerekli başvuruları yapıp istenen evrakları teslim etmeleri halinde vatandaşlık sürecini başlatmış olur.

Bulgaristan vatandaşlığı nasıl alınır?

Bulgaristan vatandaşlığı başvurusunu 7 farklı yöntem ile gerçekleştirebilirsiniz. Buna göre;

Bulgaristan etnik kökenine sahip olmanız,

Bulgaristan vatandaşı olan anne veya babaya sahip olmanız,

Eşinizin Bulgar vatandaşı olması,

Ülkeye belli bir meblağda yatırım yapmanız,

Belli bir süre ikamet etmeniz,

Ülkeye katkı sağlamanız gerekiyor.

Bu şartlardan herhangi birini sağlayan kişiler, Bulgaristan vatandaşlığı başvurusunda bulunabilirler. Bu süreçte gerekli sürecin tamamlanabilmesi için gereken evrakların da teslim edilmesi gerekir.

Bulgaristan vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır?

Bulgaristan vatandaşlığına başvuru yapacak olanlar, bu işlemlerini doğrudan şirketler aracılığıyla yapabilir. Söz konusu şirketlerle iletişime geçip vatandaşlık alabilmek için gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından belirli bir süre zarfında vatandaşlık alınabilir. Şirket ve şahıslar aracılığıyla doğrudan başvuruda bulunmak isteyenler, doğrudan Bulgaristan Konsoloslukları’ndan başvurularını tamamlayabilirler. Bu süre zarfında talep edilen işlemlerin gerçekleştirilmesi sonrasında vatandaşlık alma hakkı bulunan kişiler, bunu elde edebilir.

Bulgaristan vatandaşlığı almak için aranan şartlar nelerdir?

Bulgaristan vatandaşlığı için başvuru yapacak kişilerin izleyebileceği bazı yöntemler bulunuyor. Buna göre;

Bulgaristan vatandaşlığı bulunan bir kişiyle evlenme,

Talep edilen dil mülakatlarını başarıyla tamamlama gerekiyor.

Bulgar soyundan geldiğinizi kanıtlayanlar da vatandaşlık alabilir.

Yatırım yoluyla vatandaşlık alabilmek için minimum 512 bin devlet tahvil bonosu alınması gerekir. Söz konusu yatırımı yapan vatandaşların bunu alması gerekmektedir.

Anne veya babası, çocukları doğmadan Bulgaristan vatandaşlığı almış olursa, çocuk da vatandaşlık almış olacaktır. Çocuğun başına bakılmaksızın ebeveynler üzerinden vatandaşlık elde atma şansı olur.

Bulgaristan’da ikamet yoluyla vatandaşlık alabilmek için, belli bir süre ülkede yaşayan kişiler devletin talep ettiği dil ve konuşma mülakatını geçmeleri halinde vatandaşlık alma hakkı doğmaktadır.

İstisnai vatandaşlık süreci, ülkeye sanatsal anlamda fayda sağlayan kişilere tanınıyor. Bu durum; spor, sanat, yatırım, bilim ve akademi gibi konularda yarar sağlanması söz konusudur.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal