Hangi illerde mavi bayraklı plajlar var? Mavi bayraklı plaj nedir, ne anlama geliyor? Türkiye mavi bayraklı plaj sayısı 2022

Türkiye’de mavi bayrağa sahip olan plajlar merak edilmektedir. Hangi illerde bu plajların olduğu ve mavi bayrağın neyi ifade ettiği araştırmaları yapılıyor. Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla vatandaşlar konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. İşte mavi bayrak alan o plaj…

20.05.2022-17:32 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-17:32) Hangi illerde mavi bayraklı plajlar var? Mavi bayraklı plaj nedir, ne anlama geliyor? Türkiye mavi bayraklı plaj sayısı 2022

Mavi bayrak bulunan plajların sayısı her geçen gün artarken Türkiye liderliğe doğru yükselişe geçti. Ülkemizde Mavi Bayrak’lı plaj sayısı 531’e çıkarken dünyada ödüllü plaja sahip üçüncü ülkesidir. Bu sene ilke kez mavi bayrak alan İnciraltı Halk Plajı’na listede yerini aldı. Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla vatandaşlar konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. İşte mavi bayrak alan o plaj…

Türkiye’de mvi bayraklı plaj hangisidir?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından alınan bilgiye göre Türkiye’deki mavi bayraklı plajların sayısı531’e yükseldi. Merkezi Danimarka’nın başkenti Kopenhag olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından her yıl verilen Mavi Bayrak ödülünde Türkiye zirvede doğru koşuyor. İspanya ve Yunanistan’dan sonra en çok mavi bayrağa sahip olan ülke olduğu açıklandı. Temiz olan plajlara verilen mavi bayrak oldukça önemlidir.

Mavi Bayraklı Plajlar Hangileridir

Adım adım birinciliğe

Bu yıl açıklanan verilere göre Türkiye’de 531 tane mavi bayraklı plaj bulunuyor. 2023 yılında bu sayısın daha da artacağını söyleyen Bakan Ersoy, hedefin birincilik olduğunu aktardı.

Bakan Ersoy, Bakanlığın yaptırdığı Antalya’da 5, Muğla’da 1 halk plajının ‘Mavi Bayrak’ almaya hak kazandığını kaydetti.

Mavi Bayraklı alan plaj hangisi

Bu sene ilk kez mavi bayrak aldı

Her yıl kontrol edilen ve mavi bayrak almaya hak kazanan plajlar tek tek açıklanırken ilk kez listeye giren bir plajımız var. Bursa’daki İznik Gölü’nde bulunan İnciraltı Halk Plajı’na da ilk kez bu yıl ‘Mavi Bayrak’ ödülü verildi. Mavi bayrak sahibi olan iller ve sayıları şu şekildedir:

Antalya’da 229,

Muğla’da 111,

Mersin’de 11,

Kırklareli 2,

Sakarya 2.

İzmir, Balıkesir, Samsun, Çanakkale, Kocaeli, Bartın, İstanbul, Ordu ve Van illerinde önceki sene açıklanan sayılarını korudu.

Antalya’da mavi bayrak alan plajlar arasında Lara 1 ve Lara 2 Halk Plajları yer almaktadır. Manavgat, Beldibi ve Çamyuva Halk Plajları da mavi bayrak alan bir başka plajımızdır. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal