Bulgaristan Başbakanı Denkov istifasını sundu: Hükümet görevine devam edecek mi?

Bulgaristan Başbakanı Nikoyay Denkov, verdiği sözü tutarak istifa ettiğini parlamentoya sundu. Denkov, "Siyasi bir oyun değil, daha önce verilen bir sözün gereği" şeklinde açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

06.03.2024-09:15 - (Son Güncelleme: 06.03.2024-09:59) Bulgaristan Başbakanı Denkov istifasını sundu: Hükümet görevine devam edecek mi?

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, istifasını parlamentoya sunduğunu açıkladı. Haber7'nin haberine göre, Başbakan, istifasını GERB partisine "müzakerelere davet" olarak tanımlayarak, "Benim istifam siyasi bir oyun değil, daha önce verilen bir sözün sonucudur." ifadelerini kullandı. Denkov, GERB partisine "müzakerelere davet" olarak nitelendirdiği istifasını açıkladı. Başbakan, istifasının siyasi bir oyun olmadığını vurgulayarak, daha önce verilen bir sözün sonucu olduğunu belirtti. GERB partisi ile yapılacak müzakerelerin ardından Denkov'un yerine yeni bir başbakan atanması bekleniyor. Bulgaristan'daki siyasi gelişmeler, ülkedeki koalisyon dinamikleri ve GERB partisiyle yapılacak müzakereler önemli bir merak konusu haline geldi.


Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, GERB partisine "müzakerelere davet" olarak nitelendirdiği istifasını parlamentoya sundu. Denkov, yaptığı açıklamada, istifasının siyasi bir oyun olmadığını ve daha önce verilen bir sözün gereği olduğunu belirtti. Hükümetinin bir sonraki hükümet kurulana kadar görevine devam edeceğini ifade eden Denkov, Mariya Gabriel'in başbakan olacağı bir hükümette kendisinin başbakan yardımcısı olarak görev almayı beklediğini açıkladı.

Denkov, istifa etti.

Yerine Dışişleri Bakanı Gabriel geçecek

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov'un, GERB partisi ile Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan (PP-DB) ittifakı arasında yapılan mutabakat doğrultusunda sunduğu istifası, ülkede siyasi gelişmelerin ana odağı haline geldi. Denkov'un 9 aylık görev süresinin 6 Mart'ta dolması ve PP-DB ittifakının GERB partisini temsil eden Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile anlaşması üzerine, Başbakanlık görevini devredeceği açıklanmıştır.

Denkov, PP-DB ittifakını temsilen 6 Haziran 2023 tarihinde parlamentodan güvenoyu alarak başbakanlık görevine başlamıştı. GERB partisi ile yapılan mutabakat çerçevesinde ise Mariya Gabriel'in başbakanlık görevini devralması bekleniyor. Ancak Denkov'un istifasının parlamento tarafından onaylanması gerekecek.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal