Bugüne kadar üretilenlerin en gelişmiş teleskobu! NASA'dan görenleri hayran bırakan evrenin en derin fotoğrafı

Bu zamana kadar üretilenlerin en gelişmişi olarak bilinen James Webb Uzay Teleskobu'nun çektiği ilk renkli fotoğraf kamuoyuyla paylaşıldı.

12.07.2022-14:07 - (Son Güncelleme: 12.07.2022-15:04)

Eskiyen Hubble Uzay Teleskobunun ardılı olarak geliştirilen ve şimdiye kadar üretilen en iyi donanımlara sahip uzay teleskobu olarak bilinen James Webb (JWST) ile ilgili dünyanın dört gözle beklediği gelişme uzun süre bekleyiş ardından geldi. JWST'nin 7 aylık yolculuğu ve hazırlık aşamalarının sonrasında çekmiş olduğu ilk görüntü ABD Başkanı Joe Biden tarafından kamuoyuna duyuruldu. Adını 2002'de NASA'nın Apollo programından sorumlu müdürü olan James E. Webb'ten alan ve 6.5 metre genişliğinde altın kaplama bir aynayla donatılan JWST'nin kaydetmiş olduğu ilk renkli görüntüleri, kamuoyuyla paylaşmadan kısa bir süre öncesinde ilk olarak ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in NASA yetkilileri ile yaptıkları kritik toplantıda gördükleri açıklandı. Bugün dünya ile paylaşılan resmin evrenin şimdiye kadar  elde edilmiş en derin görüntüsü olduğu açıklandı.


Yeni görüntüler gelecek

NASA ve projedeki diğer ortaklarının, JWST'nin spectra olarak tanınan ilk tam renkli görüntü serisinin tamamını bugün ilerleyen saatlerde ABD'nin Maryland yerleşkesinde Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nden düzenlenecek olan tüm dünyaya canlı yayınla paylaşması düşünülüyor. 

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal