Bugün hesaplara 2.354 TL yatırıldı! E-Devletten kontrol edip paranızı alın

Devlet tarafından hak sahipleri ödemleri her ayın 15'i ile 30'u arasında hesaplara yatırılıyor. Bu kapsamda evde bakım maaşı alan hak sahipleri e-Devlet siteminden kontrollerini yaparak ATM'lerden paralarını çekebilirler.

15.05.2022-13:50 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-13:50) Bugün hesaplara 2.354 TL yatırıldı! E-Devletten kontrol edip paranızı alın

İhtiyaç sahipleri için gerçekleştirilen devlet destek ödemeleri kapsamında evde engelli, yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç olan yakınlarına bakmakla yükümlü olan kişilere evde bakım maaşı adı altında bir ödeme yapılıyor. Her ayın 15'i ile 30'u arasında yapılan ödemeler e-devlet sisteminde de kontrol edilebiliyor.

Söz konusu destek ödemeleri bugün itibariyle başlatılırken, evde bakım maaşı hak sahibi olan vatandaşlar e-Devletten kontrollerini yaptıktan sonra ATM'lerden paralarını çekebilirler. E-Devlet sistemi olmayanlar ise maaş sorgulamalarını Ziraat Bankası SMS yoluyla da yapabilir.

evde bakım maaşı

Bugün hesaplara 2.354 TL yatırıldı

2022 yılı Ocak ayında yapılan değerlendirmelerde evde bakım maaşlarının Ocak-Temmuz döneminde hak sahiplerine 2.354 TL olarak ödeneceği bildirilmişti. Her ayın 15 ile 30’u arasında hak sahiplerinin hesaplarına gönderilen evde bakım maaşları 15 Mayıs günü olmasında kaynaklı bugünden itibaren hesaplara aktarılmaya başlandı.

Evde bakım maaşı SMS ile nasıl sorgulanır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafında ödenen evde bakım maaşları e-Devlet kapısından görüntülenirken aynı zamanda Ziraat Bankası'na SMS göndererek de öğrenilebilir. Bununla ilgili kişilerin yapması gereken şey, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazarak 4747’e sms atması gerekiyor. Sorgulamanın yanıtı ise size yine SMS yoluyla geliyor.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal