Bugün başladı! Fahiş fiyatlara karşı boykot çağrısı: Binlerce kişi restoran ve kafelere gitmeme kararı aldı!

Son günlerde artan fahiş fiyatlar, vatandaşları harekete geçirdi. Özellikle kafe, restoran ve lokantalarda yaşanan fiyat artışlarına karşı başlatılan boykot çağrısı, kısa sürede geniş kitlelere ulaştı. On binlerce kişi, 20-21 Nisan tarihlerinde bu tür işletmelere gitmeme kararı aldı.

20.04.2024-10:00 - (Son Güncelleme: 20.04.2024-13:16) Bugün başladı! Fahiş fiyatlara karşı boykot çağrısı: Binlerce kişi restoran ve kafelere gitmeme kararı aldı!

Fahiş fiyat artışlarına karşı vatandaşların başlattığı boykot çağrısı büyük bir ses getirdi. Kafe, restoran ve lokantalara gitmeme kararı alan on binlerce kişi, hafta sonu geniş çaplı bir boykot hareketi için bir araya geldi. Çağrıya destek verenler arasında ekonomist İris Cibre de bulunuyor. Cibre, Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bazı işletmeler tüketiciyi aptal yerine koyuyor. Fiyat artışlarına karşı tüketici olarak tepkimizi göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

Televizyon programcısı Armağan Çağlayan da boykotun etkisini merak ettiğini belirtirken, kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, "Bu cumartesi ve pazar kafe ve restoranlara gitmiyoruz!" diyerek kampanyaya destek verdi.

Müzisyen Melis Danişmend ise kampanyanın önemine vurgu yaparak desteklerini belirtti.


Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin'den odalara çağrı

Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, boykota dikkat çekerek, "Boykotun dize getiremeyeceği firma yoktur. Her şey hükümetten beklenmemeli. Yaptırım gücü olan odalar elini taşın altına koymalı." dedi.

Şahin, odaların fiyat listesinin üzerine çıkılmayacağına dair alacağı karara herkesin uymak zorunda olduğunu belirtti. Ayrıca odaların dernek gibi olmadığını ve cezai yaptırımlarının bulunduğunu ifade eden Şahin, "Bakanlık devreye girerek odaların yetkisini artırmalı. Bu iki günlük boykot bilinçlenme konusunda etkili olur." şeklinde konuştu.


Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl'den açıklama

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl de yapılan boykotu haklı bulduğunu belirtti. Bingöl, "Bu gidişle turizm bitecek! Maalesef içimizde fırsatçılar var. Enflasyonu artıran da bu fırsatçılar. Hem vatandaşı hem de esnafı memnun edecek bir formül bulmalıyız." dedi. Bingöl, turistlerin de fahiş fiyatlar nedeniyle şikayetçi olduğunu belirtti ve bu durumun turizme zarar verdiğine dikkat çekti.


Son olarak, fahiş fiyatlarla mücadelede vatandaşın bilinçlenmesinin önemine vurgu yaparak, "Git kasaptan al, etini pişir ye. Restoranda 100 grama bir kilo parası verme. İki gün değil hatta iki ay yap bunu, bak o zaman restoranlar nasıl dize geliyor." şeklinde konuştu.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal