Bu yöntemler emeklilerin maaşını neredeyse iki katına çıkarıyor! Geçim sıkıntısı yaşıyorsanız mutlaka göz atın!

Geçinmekte zorluk yaşan emekliler için müjde geldi. Haberimizde yer alan detaylar ile emekli maaşları neredeyse iki katını bulacak.

05.04.2022-19:13 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-22:07) Bu yöntemler emeklilerin maaşını neredeyse iki katına çıkarıyor! Geçim sıkıntısı yaşıyorsanız mutlaka göz atın!

Emekliler bayram ikramiyeleri yıl başı zamanı yapılacak zamları takip ediyor. Çok fazla emekli vatandaşların maaşları asgari ücretlerden düşük durumdadır. Bu sebeple emekliler ek iş arayışına giriyorlar. 

Hangi yollarda emeklilerin maaşlarına yansıyacak ek gelir sağlanmaktadır? 

Erkek emekliler için emekli maaşlarının yükselebilmesi için askeri borçlanması yer alıyor. Askerlik borçlanması yapmak isteyen vatandaş, SGK ye gerekli evraklarla başvurusunu yapar ve yalnızca bir sürenin primini ödeyip borçlanmasını yaptırabilir. 

emekli maaşı nasıl yükseltilir

Diğer yöntemler arasında ise çalıştığı dönemlerde bordrolarını yüksek göstermektedir. 

Son olarakta Ek iş yapmakta olan emekli muhakkak kendini sigortalı göstermelidir. Çalışma döneminde 1261 gün de çok önemli yer kaplamaktadır. 3.5 senesini SSK' lı olarak tamamlayan vatandaşların emekli aylığını iyi yönde etkilemektedir. 

çalışma döneminde son 3,5 yılda SSK’lı olma durumunda elde edilen yüksek kazançlar da emekli aylığına olumlu şekilde yansıyor. Bu nedenle son 1261 prim gününde ya da son 3,5 yılda SSK’lı olmaya dikkat etmek gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal