Bu Yağ Baş Ağrısının Sonunu Getiriyor

Baş ağrısı kişinin günlük hayatını altüst eden olumsuz bir durumdur. Baş ağrısının en önemli nedenleri arasında stres gelmektedir. Ancak baş ağrısını gidermek için birçok etkili yöntem var. Sizin için baş ağrısını geçiren bu yöntemleri bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

03.11.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 03.11.2020-17:26) Bu Yağ Baş Ağrısının Sonunu Getiriyor

Baş ağrısı, günlük hayatta en sık yaşanan ağrılardan biridir. Genel olarak canımız sıkıldığında, stres altında ve gergin anlarda başlayan baş ağrısını durdurmak bazen çok zor olabiliyor. Yorgunluk ve uykusuzluk da baş ağrısına neden olan en önemli etkenlerden biridir. Özellikle migren gibi dayanılmaz ağrılarla başa çıkmak çok daha zordur. Ancak ilaç dahi kullanamadan doğal yollarla bu ağrıların üstesinden gelmeniz mümkün. İşte baş ağrısını hafifletecek doğal yöntemler…

BAŞ AĞRISINA KARŞI BOL SU İÇİN

Bol su içerek yalnızca baş ağrısını geçirmez, vücudunuzun da düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Vücudunuzu susuz bıraktığınız zaman baş ağrısının temelini atmış olursunuz. Yapılan bir araştırma, düzenli su tüketiminin 30 dakika ile 3 saat arasında baş ağrısını geçirdiğini ortaya koydu. Bu yüzden her gün düzenli olarak en az 2 – 2,5 litre su için.

DOĞAL BAŞ AĞRISI İLACI: ZENCEFİL ÇAYI

Doğal bir baş ağrısı giderici arıyorsanız doğru adres zencefil! Beyindeki kan damarlarının rahatlamasını sağlayan zencefil, ayrıca mide bulantısı ve hazımsızlık gibi sorunlarında giderilmesini sağlıyor. Zencefili dilimleyip kaynamış suyun içerisine atarak çayını hazırlayabilirsiniz.

UYKUSUZLUK BAŞ AĞRISINI TETİKLER

Uykusuzluk birden fazla sağlık sorununa yol açtığı gibi, baş ağrısının da en temel nedenleri arasındadır. Yapılan araştırmalar, altı saatten az uyuyan kişilerin daha sık baş ağrısı şikayeti taşıdığını gösteriyor. Bu yüzden uyku düzenine dikkat ederek baş ağrısının önüne geçebilirsiniz. Yetişkin bireylerin günde ortalama 7-9 saat arası uyuması önerilir.

DOĞAL YAĞLARDAN FAYDALANIN

Doğal yağların birçok faydası bulunuyor. Belirli bitkilerden elde edilen bu yağlar, ayrıca hoş aromatik kokulara sahiptir. Nane ve lavanta yağları bunlar arasından baş ağrıları için en bilinenleridir. Az miktarda nane yağını şakaklarınıza sürerseniz baş ağrılarının giderilmesini sağlayabilirsiniz. Daha keskin bir kokuya sahip olan lavanta yağı ise, koklandığınız zaman migren ağrılarına derman olabilir.

MAGNEZYUM TÜKETİMİ

Yapılan bir araştırma, migreni olan veya çok sık baş ağrısı şikayetinde bulunan kişilerde magnezyum seviyesinin düşük olduğunu ortaya koydu. Bu nedenle beslenme programınıza magnezyum açısından zengin olan avokado, bitter çikolata, fındık, bakliyat ürünleri, muz gibi ürünleri ekleyerek vücuttaki magnezyum seviyesini artırabilirsiniz. Ayrıca magnezyum kan şekerini düzenleyici etkiye sahiptir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal